EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Extra

Rupert Grint: Nem vagyok túl tapasztalt a televíziózásban

A Harry Potter Ron Weasley-ként megismert angol színész, Rupert Grint a kétezres évek egyik legnagyobb kultfilmje, a Blöff alapján készült sorozatban láthatják a magyar nézők a VIASAT6-on csütörtök esténként. A nagyszabású vállalkozás részletit a Lokálnak adott exkluzív interjújában árulta el a 28 éves színész. 

A Blöff televíziós adaptációja az eredeti filmen alapul, amely 2000-ben került a mozikba. Ez a másfajta adaptáció segítségedre volt, vagy inkább hátráltatott?


Rupert: Szerintem, ez egyértelműen egy másik történet lesz. A saját sztorija az, ami fontos. De az alaphangot azért megadja. Azt hiszem, ez ugyanaz az univerzum, mint amelyikben az eredeti film is játszódik. És nagyon fontos az, hogy ezt visszaadjuk. Ez egy némileg magasztosabb világ. Nem egészen olyan, mint az volt, de azért igen szórakoztató. Annyira szórakoztató. Nagyon élvezem. Ez egy nagyon más karakter. Ez az egész nagyszerű.

/Fotó: VIASAT6/MATT SQUIRE/CRACKLE

Te vagy a sorozat társproducere. Ez azt jelenti, gondolom, hogy nem színészként olvastad a forgatókönyvet először. Milyen végig ott lenni, egészen a kezdetektől?


Rupert: Az év elején találkoztam Alex De Rakoffal, és már akkor beszéltünk róla. Annyira jó ötletnek tűnt, hogy itt van ez a három pali, akiknek saját akadályaik és motivációjuk van. Aztán hirtelen meglátják ezt az aranyat, és ez mindent megváltoztat. Az arany nagyon jellemző rá. Nagyon érdekes látni, ahogy az egyes karakterek a saját módjukon viszonyulnak hozzá. Imádom ennek az egésznek az ötletét. Nagy rajongója voltam a Blöffnek. De tényleg.

Mutasd be nekünk a karaktered, Charlie Cavendisht

Rupert: Beletelt egy kis időbe, mire rátaláltam. Charlie eléggé különc. Nem olyan, mint akivel az ember a mindennapokban találkozik. Egy arisztokrata ő, akinek nincs pénze. A szülei és a családja elpazarolta a vagyonát. Ez egyfajta harcvonal. Egy front. Charlie nagyon büszke ember. De folyton azt érzi, hogy nem tud beilleszkedni. Mindig azt érzi, hogy bizonyítania kell a helyét a csapatban, ami eléggé érdekes. Alex jól megírta őt a forgatókönyvben. Eléggé aprólékosan kidolgozta, hogy természetesebbnek érezze. De nagyon szórakoztató lett. Még sosem játszottam ilyen szerepet. Nagyszerűre sikerült.

/Fotó: VIASAT6/MATT SQUIRE/CRACKLE

A Blöff eredeti filmes változata nagyon aktuális volt a maga idején. Ki tudnád fejteni, hogy miként adja vissza ugyanezt a hangulatot a sorozat a mai időre vonatkoztatva?

Rupert: Azt hiszem, az 1990-es évek voltak, amiből kinőtt. A Blöff eléggé zavaros a helyszínt tekintve. Egy saját világot teremtett. Saját identitást alakított ki. De aktuális. Okostelefonokat használunk, amik eléggé a technológia része. A helyszín eléggé stilizált, úgy vélem. Annyira szórakoztató. Minden nap olyan, mintha egy másmilyen műsorban lennék. Nagyszerű.

A hosszabb sorozatokkal ellentétben egy tízrészes drámánál szinte a befejező mondatot is látjuk. Hova jut el Charlie az útja során?

Rupert: Ez eléggé érdekes. Nyilvánvalóan eléggé nehéz róla beszélni, mivel nem tudjuk a végkimenetelt, a sorozat befejezését. A szülei nevetséges, bohém, elfoglalt emberek, ezért Charlie elveszti velük a kapcsolatát. Igazából soha sem kötődött hozzájuk. Csak az … inasa van számára, a komornyikja és a személyzet, csak ez a háttér maradt számára. Emiatt folyamatosan küzdenie kell. Az arany nagyon megbonyolítja a dolgokat a többi srác számára. Ezen kívül itt van még egy szerelmi háromszög is. Charlie nagyon könnyen szerelembe esik. Ez egy igen bonyolult szerelmi háromszög. Folyamatosan változik, és ez az, ami miatt szeretem Charliet. Eléggé vad, meglehetősen fékevesztett, és mindig készen áll a bulizásra. Többnyire be is vagyok csípve az évad nagy része során.

Ez egy srác saját kalandja? Olyan, mint Biggles az alvilágban?

Rupert: Teljes mértékben. Tökéletesen őrült. Úgy értem, egyáltalán nem veszi magát komolyan. Annyira szórakoztató. Tele van komikus jelenettel, és ez már a forgatókönyvben is határozottan átjön. Annyira szórakoztató.

/Fotó: VIASAT6/MATT SQUIRE/CRACKLE

A filmváltozatban egy erős férfi hang a narrátor. Esetleg egy erős női hang a narrátor a televíziós változatban?

Rupert: Pontosan. Az összes női karakter igen vagány. Mondhatjuk, hogy még Charlie-nál is keményebbek. Charlie egy kissé különc. Ők pedig nagyon erősek. De több is van benne, harc és igazság, ezekből épül fel.

A produceri sapkával a fejeden, miként találod meg a helyes irányt a televíziózás változatos formái között, értem ez alatt azt, hogy néhány ember számára ez egy hetenkénti tévésorozat lesz, míg mások számára egy tízórás film?

Rupert: Ez igen érdekes. Nem vagyok túl tapasztalt a televíziózásban. Nem ismerem annyira ezt a médiumot. Ugyanolyan. Nagyon szórakoztató, gondolom. Tökéletesen jó lehet egyben is megnézni az egészet. Úgy eléggé filmszerű lehet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!

 • Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet Ákos december 14-15-én. A népszerű előadó, dalszerző idén ősszel négyszámos stúdióanyagot jelentetett meg, ami a jövőre tervezett következő album előfutára.