2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb III.kerület

Segítenek a saját lábunkra állni

Százmilliós nagyságrendű felújítást hajtott végre önerőből Óbuda-Békásmegyer önkormányzata az óbudai Családok Átmeneti Otthonában.

Az önkormányzat kezelésében lévő békásmegyeri épületben működik az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ telephelye a Családok Átmeneti Otthonával és a Gyerekek Átmeneti Otthonával. Utóbbit 10 éve felújították, de az épület nagyobbik részét elfoglaló Családok Átmeneti Otthona már erősen leromlott állapotban volt.


Ilyen lett a közös étkező

Bleszkánné Kiss Ildikó intézményvezető elmondta, hogy 1992-ben vette át az önkormányzat az épületet az SOS Krízis Alapítványtól. A 100 millió forintos beruházásnak köszönhetően az épület teljes homlokzata megújult, új nyílászárókat építettek be, az épületben található szobák nemcsak szerkezetileg és műszakilag újulhattak meg, de azok berendezését is finanszírozta a kerület. A festés-mázolás után a tűzhelyeket és a konyhabútorokat is kicserélték, és teljes kertrendezést tartottak. A Családok Átmeneti Otthona 40 férőhelyes, amelyhez tartozik 10 kiléptető lakás összesen 48 férőhellyel, a Gyermekek Átmeneti Otthona pedig 12 gyermek elhelyezését teszi lehetővé. A kerületben egy további Családok Átmeneti Otthona, valamint két anyaotthon is segíti a krízisben lévő családokat, anyákat.

A játszósarok is megújult

– A közösségi ember túllép saját közvetlen érdekein és lépéseket tesz, támogatást nyújt a rokoni, hozzátartozói körön kívül lévő embereknek. Óbudai közösségünk megtartó ereje ezen alapul, és a különböző civil szervezetek mellett ez a ház és minden segítő ember munkája is ezt közvetíti a rászorulók felé – mondta az átadó ünnepen Bús Balázs. Óbuda-Békásmegyer polgármestere hozzátette, a családsegítő munka lényege, hogy a nehéz helyzetbe került embereket vagy családokat segíti abban, hogy mielőbb saját lábukra állhassanak és visszailleszkedjenek a közösség aktív tagjai közé.


Kapcsolódó Cikkek