EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Dunaújváros

Sikeres évzárók a Villámoknál

A DUE-Villámok kosárlabdacsapata két korosztályban is pályára lépett a közelmúltban. Nagy Roland tanítványai az U16-os bajnokságban magabiztos győzelmet arattak és az U14-esek küzdelmeiben sem okoztak csalódást. 

Utolsó fordulójához érkezett a DUE-Villámok kosárlabdacsapata a kadett (U16)-bajnokság alsóházi rájátszásában, ahol idegenben a Sárbogárd KC ellen lépett pályára. A dunaújvárosiak a mérkőzés minden negyedében uralták a pálya minden egyes pontját. A vendég dunaújvárosiak végig kézben tartották a mérkőzést, ráadásul a sárbogárdiak egész pályás védekezésükkel sem tudtak mit kezdeni, a sok szerzett labdát pontra tudta váltani a Dunaújvárosi Egyetem csapata, amelynek sikere így egy percig sem volt kérdéses. Ezzel bebiztosították második helyünket a tabellán.


Az U14-esek küzdelmeiben már nehezebb megmérettetés várt a dunaújvárosi csapatra, amely az alsóházi rájátszás utolsó fordulójában Marcaliban az ötödik hely megszerzéséért lépett pályára. Az első mérkőzésen a Kanizsa KK volt  a DUE  ellenfele, akiket idén már kétszer sikerült az alapszakaszban legyűrnie a dunaújvárosiaknak. Az első félidei remek játéknak köszönhetően magabiztos, 46-22-es eredménnyel mehettek pihenni Nagy Roland tanítványai.

Marcaliban nagy csaták vártak a DUE- Villámok csapatára

A harmadik játékrészben akadozott a gépezet, ennek következményeként két pontot lefaragott hátrányából a KKK (64-42). Az utolsó játékrészben ismét átvette az irányítást a DUE,  amely győzelmével bejutott a csoportdöntőbe. A döntőben azzal a Bonyháddal nézhetett farkasszemet, amely 12 egységgel bizonyult jobbnak a dunaújvárosiaknál a rájátszás második fordulójában. A dunaújvárosiak nagy küzdelemben egypontos előnyt harcoltak ki az első félidő végére (36-35), a harmadik negyedben pedig sikerült ellépniük ellenfelüktől. A záró negyed előtt 46-54-et mutatott a tábla a DUE javára. Az utolsó negyedben újabb hajrát indítottak a dunaújvárosiak, ami nagyarányú sikerhez vezetett (56-80). Nagy Roland értékelése szerint bravúr, hogy a rájátszást a 12. helyről kezdte a csapat, végül pedig az 5. helyet szerezte meg. A végjáték mérlege 7 győzelem, 1 vereség lett.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.