2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Belföld

Simicska-matricát kapott a Jobbik és az Index

Felmatricázta a Fidelitas a Jobbikot, vagyis Simicska Lajos csicskapártját. Sőt a milliárdos médiabirodalmához tartozó Hír TV és az Index is kapott a Simicska arcát ábrázoló „Ez is az enyém” feliratú vignettából.

Matricákat kapott kedd reggel a Fidelitastól a csicska párt (a Jobbik) és médiája – közölte a Fidelitas. Közösségi oldalukon jelent meg néhány fotó az akcióról, amely az ifjúsági szervezet országos figyelemfelhívó kampányának része.


– A Jobbiknál, valamint a Simicska-médiabirodalomhoz tartozó Index, Hír TV és egyéb médiumok székházainál tájékoztató matricákat helyeztünk ki. A matricákon Simicska Lajos arca és az „Ez is az enyém!” felirat látható. Az akció célja, hogy rávilágítsunk, az elveit feladó Jobbiknak és az Indexnek valójában ugyanaz a milliárdos földesúr a gazdája, így az Index rövid időn belül Simicska új pártjának lakájmédiája lehet – fogalmaz a Fidelitas.

Az akció később az Országgyűlésben is folytatódott. Hollik István KDNP-s képviselő ugyanis a jobbikos képviselők padjára egy-egy Simicska-fejet ábrázoló papírlapot tett, emlékeztetve őket arra, hogy kihez is tartoznak.


Mint ismert, Simicska Lajos nyíltan beállt a Jobbik mögé, a nagyvállalkozó maga fogalmazott úgy, hogy „minden szimpátiája” Vona Gábor pártjáé. Fia, Simicska Ádám, a Magyar Nemzetet kiadó cég ügyvezetője pedig a Jobbik kétharmados győzelméről beszélt. Ezután derült ki, hogy Simicska Lajos érvényesítette vételi opcióját az Indexre. Az internetes portál most egy alapítvány tulajdonában van, de például a portál igazgatótanácsában ott ül Nagy Ajtony Csaba, az oligarcha unokaöccse.

A Fidelitas a múlt héten egy plakátkampányba is kezdett. Ezeken Soros György az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, Botka Lászlót rángatja dróton, míg Simicska Lajos a Jobbik elnökét, Vona Gábort mozgatja marionettbábuként.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit csütörtökön Balatonfűzfőn, a gyanúsítottat elfogták – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

 • Minden gyermeknek felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége

  Minden gyermeknek felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége

  Felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége minden gyermeknek, erre a zánkai táborban lehetőség adódik minden évben – mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége az Erzsébet-táborban tett csütörtöki látogatása alkalmából újságíróknak a helyszínen.

 • A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjának engedélyezéséről és a sertéspestis elleni sikeres magyar intézkedésekről tárgyaltak Budapesten a thaiföldi agrártárca, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a képviselői – közölte a KKM csütörtökön az MTI-vel.