EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Ózd

Smirgli a politikai kultúra csiszolásáért

Egy közjogi méltóság minden helyzetben közjogi méltóság, ezért úgy is kellene viselkednie. Számára nem engedhető meg a hivatali trágárkodás és az általa vezetett város lejáratása vetkőzéses vagy lehallgatási botránnyal – közölte a képviselő-testületi ülésen napirend előtt felszólalásában Fürjes Pál.

Fotó: Lokál
Fürjes Pál a bárdolatlanság, a város lejáratása ellen emelt szót

A frakcióvezető elöljáróban elmondta, idáig nem éltek ezzel a lehetőséggel, de úgy látják, a polgármester által gerjesztett folyamat nem tartható fent. Amíg a 2010–2014-es ciklusban a Fidesz–KDNP sokat tett a városról alkotott kép pozitívra fordításán turisztikai televíziós műsorok Ózdra szervezésével, imázsfilmek készítésével és bemutatásával, valamint a város fejlesztési terveit összefoglaló Rombauer Terv elkészítésével, addig 2014-től csak negatív hírek kerülnek ki Ózdról. Fürjes utalt a nyilvánosságra került városházi hangfelvételek tartalmára, ahol obszcén-perverz szavak is elhangzanak, de érdekességek derültek ki a svájci támogatással megvalósuló ivóvízhálózat korszerűsítéséről is. A Fidesz–KDNP ezekben az ügyekben büntetőfeljelentést fontolgat. Egyébként sokat sejtet az a folyamat is – tette hozzá a frakcióvezető –, hogy az elmúlt időszakban több értelmiségi, így önkormányzati cégek vezetői vagy a kabinet tagjai hagyták el a várost. Visszautalt a 2014-es választásokon elhangzottakra, amikor is megelőlegezte Janiczakról, hogy báránybőrbe bújt farkasról van szó, de most már az is látható, mi van mögötte. Azért kondítják meg most a vészharangot, mert ezt a fajta viselkedést és politizálást meg kell állítani. Végezetül Fürjes egy csiszolópapírt ajánlott fel Janiczaknak, hogy csiszolja a stílusát.


A polgármester ezután a kormánypártot vádolta meg a város lejáratásával, megemlítve Németh Szilárd alelnököt, aki nem fogadta el az ő ivóvízpályázattal kapcsolatos magyarázkodását. Immár köztudott, hogy a közel 40 millió forinttal drágább pályázat nyert, ami az alelnök szerint felveti a korrupció gyanúját.

Fürjes ezután felolvasta az SZMSZ 8. §-át, miszerint a képviselő köteles olyan magatartást tanúsítani, hogy érdemessé váljon a beosztására, majd hozzátette: most már látja, hogy ebben az esetben nem elég a csiszolópapír.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.