EUR: 323,58 Ft
CHF: 277,37 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Belföld Szeged

Sok­mil­liós lu­xus­órák Botka “ROLEX” László karján, de a vagyonnyilatkozatban sehol?

Helyreigazítás:

“2017. május 1. napján “Sok­mil­liós lu­xus­órák Botka “ROLEX” László karján, de a vagyonnyilatkozatban sehol?” címmel megjelent cikkünk címében és tartalmi részében azt a való tényt, hogy Botka László 40. születésnapjára ajándékként kapott feleségétől egy értékes órát, abban a hamis színben tüntettük fel, mintha Botka László luxus órákat gyűjtene, így számos darab van a tulajdonában.”


Botka László úgy tűnik a méregdrága luxustermékek rabja, DK-s po­li­ti­ku­sok­tól, Botka ko­rábbi MSZP-s párt­tár­sa­i­tól szár­mazó in­for­má­ciók sze­rint méregdrága luxusórák rajongója, a háta mögött ezért “Rolex Lacinak” is becézik – írja a Ripost.

A luxus és fényűzés nem idegen az MSZP-s polgármestertől, nemrég derült ki, amikor szegedi Ripost olvasók fotói buktatták le, hogy ő és felesége rendszeresen egy 25 milliós, vadonatúj Grand Cherokee luxusautóval közlekedik. Kivéve persze, amikor a szegedi önkormányzat autója és sofőrje viszi a polgármestert. Egy ritka extrákkal felszerelt különleges kiadású Limited típusról van szó, amelyben a fűthető bőr kormánykeréktől az automatikus parkolásig sok minden megtalálható.


A Ripost a DK-s po­li­ti­ku­sok­tól, Botka ko­rábbi MSZP-s párt­tár­sa­i­tól szár­mazó in­for­má­ciók alapján átfésülte a “Fizessenek a gazdagok!”  jelszóval kampányoló szocialista politikusról készült fotókat, végül többféle, 2-3 milliós órát is sikerült a karján beazonosítaniuk!


Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely és Ripost.hu

A lap szerint Botka kedvence az információkkal egyezően valóban a milliomosok körében nagyon népszerű ROLEX márka. A méregdrága óra királyi koronát formázó logója azt jelzi, hogy  ez a márka a nemzetközi pénzarisztokrácia kedvence, sőt egyfajta jelképe.

A Ripost alig talált olyan Botka fotót, amin az MSZP-s pártrendezvényeken ne “villantotta” volna meg, a szocialista törzsközönséget bizonyára irritáló módon, ezeket a luxusórákat. A portál úgy értesült, hogy a szocialista politikus különösen nagy rajongója a Rolex Datejust II típusnak, amelyből az alapmodell 10-12 ezer amerikai dollárba, azaz  3-3 és fél millió forintba kerül! Persze csak annak, aki megengedheti magának. De aki aranyozott típust választ, az 5-6 millió forintot is fizet egyetlen óráért.

Ez még nem minden, a Ripost tovább elemezte Botka képeit, és kiderült, minimum kétféle típussal is rendelkezik ebből a méregdrága márkából, amelyek árából vidéken akár egy lakást, sőt akár házat is vásárolhatna.

Fotó: MTI Kovács Attila és Ripost.hu

 

Mindez persze magánügy lenne, legfeljebb a “Fizessenek a gazdagok!” – című Botka-kampányt hiteltelenné tevő adalék, csakhogy a szocialista miniszterelnökjelölt ezeket a vagyontárgyakat kihagyta a vagyonnyilatkozatából! A Ripost szerint nemcsak kihagyta, hanem tollal látványosan áthúzta az ilyesfajta milliós ingóságok bevallására szolgáló részt. A portál állítása szerint ezzel egyértelműen törvénysértést követett el.

Méregdrága luxus nincs feltüntetve sehol – fotó: Ripost

 

Már végképp nem újdonság, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje – bár előszeretettel beszél a luxusadóról – nem veti meg a fényűzést, hiszen korábban zanzibári és Maldív-szigeteki álomnyaralásokon is részt vett családjával.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Lebegés

  A nap képe: Lebegés

  A Cirkuszok Éjszakáján különleges műsorral tisztelegtek a 125 éves Fővárosi Nagycirkusz és a cirkuszművészet hagyományai, legendái előtt az Atlantic Flight – Nagycirkuszi Utazás vízi cirkuszának sztárjai, akik elképesztő mutatványokkal kápráztatták el a nézőket.

 • Irma néni folytatja

  Irma néni folytatja

  Román Józsefnét – vagy ahogy a gyerekek ismerik, Irma nénit – nemrégiben az ország legkedvesebb konyhásnénijének választották az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet versenyén.

 • Hatalmasra nő a családtámogatás

  Hatalmasra nő a családtámogatás

  A kormány változatlan intenzitással támogatja a magyar családokat, és jövőre minden eddiginél több pénzt fordít rájuk – mondta az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós.