EUR: 323,36 Ft
CHF: 287,32 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Köpönyegforgató a Momentum alelnöke

Fénylő üstökösként robbantak a hazai politikai életbe, de a választók előtt „sötét lovak” a Momentum Mozgalom ifjú vezetői. Most induló sorozatunkban bemutatjuk a Momentum valódi arcait, akik fiatalságuk ellenére is őriznek már csontvázakat szekrényeikben. Soproni „kiafa..om?” Tamás alelnökről például kiderült: politikai meggyőződését bármilyen irányba képes megváltoztatni.

Hogy mit gondol a politikáról a 31 éves Soproni Tamás, azt tökéletesen mutatja, hogyan reagált egy haverja Facebook-bejegyzésére 2012 októberében. A szintén kulturált barát egy „Kib..zottul utálom a konzervatívokat, náluk jobban csak a kib..zott szocialistákat, meg a buzeráns liberálisokat gyűlölöm” feliratú mémet osztott meg Soproni oldalán, akitől, úgy tűnik, már akkor is kértek politikai iránymutatást társai, mert a mémet megosztó ismerős meg is kérdezi: „Melyik oldalra álljunk?”


Soproni válasza: „azt hiszem, hogy épp arra, amelyik a legjobban megfelel az érdekeinknek – úgy vettem észre, hogy elég gyorsan tudunk irányt váltani”. Az látszik is, hiszen a most leginkább liberális húrokat pengető momentumos 2014-ben még a DK, az Együtt–PM és az MSZP közös jelöltjeként, bevallottan Bajnai Gordon volt szocialista miniszterelnök embereként indult a VI. kerületi önkormányzati választásokon – sikertelenül.

Nos, ez hök-ös körökben nem meglepő hozzáállás, hiszen a HÖK-pénzek lenyúlásából mindenféle elkötelezettségű fiatalok kivették a részüket. Soproni sem volt rest, az átlátszó.hu nemrégiben megjelent HÖK-monitora a hatodik legjobban kereső momentumos HÖK-báróként tartja számon a fiatalembert, aki diákvezérként összesen 1 millió 548 ezer forintot markolt fel.


Az is elég gyorsan kiderül Soproni Tamás életművéből, hogy szívesen áll bele a Soros György-féle határlebontogatási lázálmokba, hiszen az ELTE EHÖK külügyi alelnökeként tevékenykedett, amikor a 2014-es, „Milyen Európát szeretnénk?” elnevezésű konferencián arról folytatott pódiumbeszélgetést mások mellett a Soros Alapítvány támogatási listáján több tétellel is szereplő Pillar Alapítvány képviselőjével, hogyan lehetne növelni az európai parlamenti választásokon a fiatalok részvételi arányát.

Soproni egyébként már két élő televíziós szereplésével is felhívta magára a figyelmet. Először márciusban kérdezték az Echo TV-ben arról, hogy ki pénzeli a Momentumot. Amikor szóba került Szabó Pál – a Gyurcsány-kabinet közlekedési minisztere –, Soproni váratlanul káromkodásba menekült: „Ki a f..zom az a Szabó Pál?” Szintén az Echo TV-ben próbálta megmagyarázni a múlt héten Fekete-Győr András origós akcióját – a Momentum elnöke betört a szerkesztőségbe és megpróbálta számon kérni a neki nem tetsző cikkek miatt az egyik újságírót –, ami nem igazán sikerült. A Momentum ifjú titánja szinte csupán a „propagandagépezet” kifejezést mantrázta, többre nem telt tőle.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ellenzéki képviselők élhettek vissza pozíciójukkal

  Ellenzéki képviselők élhettek vissza pozíciójukkal

  Az Alapjogokért Központ igazgatójának hétfői kommentárja szerint az Országgyűlés épületében “botrányt okozó” ellenzéki képviselők az “MTVA-székházban tanúsított vélhetően jogellenes magatartásukkal” visszaélhettek pozíciójukkal.

 • Az Irka gyermeklap megtartó erő a kárpátaljai magyarságnak

  Az Irka gyermeklap megtartó erő a kárpátaljai magyarságnak

  A 25 éve megjelenő Irka című gyermeklapon magyarok nemzedékei nőttek fel Kárpátalján, ezért az fontos megtartó erőt jelent a közösség számára – jelentette ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn Beregszászon a gyermekkiadvány negyedszázados évfordulós ünnepségén.

 • Spanyolország fontos szövetségese Magyarországnak

  Spanyolország fontos szövetségese Magyarországnak

  Spanyolország fontos partnere Magyarországnak, hiszen mindkét állam tagja ugyanannak a politikai, illetve védelmi szövetségnek: az Európai Uniónak (EU), valamint az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón, miután hivatalában fogadta Josep Borrellt, Spanyolország külügy-, európai uniós és együttműködési miniszterét.