2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Külföld

Soros ellenőriz Romániában is

Romániában pontosan ugyanolyan formákban nyilvánul meg Soros György befolyása, mint a többi kelet-európai országban, azaz a Gramsci-féle marxista stratégia mentén próbál kulturális hegemóniára törni a társadalomban – nyilatkozta a Magyar Időknek Bogdan Duca román politológus.

„Ellenőrzi, de legalábbis anyagi támogatással befolyásolja a közbeszédet. Aztán ott van a civil társadalom feletti kontroll, ami nem kormányzati szervezetek gyártását vagy a már létezők anyagi jellegű befolyásolását jelenti. A cél, hogy ezek tematizáljanak és az állami szervekkel való kapcsolattartásban a civilek egyetlen hiteles partnereiként lépjenek fel. A következő lépés a politika kontrollja. Ezt a politikusok iránti bizalmatlanság erősítésével éri el, kihasználva a politikai elit hitelvesztését. Végül minden egyes pártban megtalálja vagy beépíti oda a megbízható, ideológiailag megfelelő embereket” – olvasható a lapban a bukaresti elemző összefoglalása.


Bogdan Duca kiemelte, hogy Soros mára inkább egy gyűjtőnévvé változott, amely egyfajta „soft powert”, háttérhatalmat fed.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Erősebb lehet Merkel utódja

    Erősebb lehet Merkel utódja

    Kíváncsian várják az elemzők, hogy elhagyja-e elődje erősen migránspárti politikáját az Angela Merkel pártelnöki helyére hajszállal megválasztott Annegret Kramp-Karrenbauer. A Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója szerint a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke, politikailag akár erősebb is lehet, mint elődje, aki lényegében a migrációs politikájába bukott bele.

  • Elfogadták Soros migránspaktumát

    Elfogadták Soros migránspaktumát

    Elfogadta 150 ENSZ tagállam képviselőjének többsége azt a globális menekültügyi csomagot, amelyről a világszervezet közgyűlése 19-én szavaz majd, de több mint tucatnyi ország lépett ki már a csomag egyeztetési folyamatából.