EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Külföld

Soros felajánlotta az anyjának, hogy segít neki meghalni

Soros György politikai és pénzügyi spekuláns, egy tanulmányban fejtette ki az emberi élettel és orvostudománnyal alapvetően összeegyeztethetetlen nézeteit, többek között saját édesanyjával kapcsolatban is – íjra a 888.hu.

Megkérdeztem tőle, szüksége van-e a segítségemre, tulajdonképpen felajánlottam neki” – írja bensőséges vallomásában Soros György egy, az eutanázia legalizálása és az amerikai egészségügyi reform kapcsán elkészített, az Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítvány) gondozásában megjelentetett tanulmányában.


A 888 a milliárdos megdöbbentő kijelentésre bukkant, a Project on Death in America című tanulmánysorozat az eutanázia és az amerikai egészségügy megreformálásának kapcsolatát vizsgálja, amelyet Soros György azért indított el 1994-ben, mert – elmondása szerint – hatalmas benyomást gyakorolt rá mind az édesapja, mind pedig az édesanyja halála.
Édesapám miután súlyosan megbetegedett, nem akarta, hogy megműtsék. Úgy vélte az az emberi önrendelkezésbe való beavatkozással érne fel. Fel sem akart ébredni a műtétjéből” – emlékezik vissza Soros, majd hidegvérrel hozzáteszi:  “A beavatkozás után már le is írtam az apámat.
A portál által fellelt tanulmányban Soros döbbenetes kijelentéseknek szorít helyet, melyben az életmentő műtétek, orvosi beavatkozások kapcsán kifejti, hogy azok lényegében feleslegesek. Bensőséges vallomásában elmondja, tulajdonképpen “a halálos kimenetelű betegségek kapcsán az egészségügyi dolgozók rosszul vannak kiképezve, hiszen ahelyett, hogy a pácienseket felkészítenék a halálra, az orvosok azon dolgoznak, hogy meghosszabbítsák az életüket.”

Hasonlóan életellenes és meglepően hidegvérű kijelentést tesz saját édesanyja kapcsán is, miután az beköltözött a Hemlock Society nevű eutanáziát elősegítő, amerikai magánintézménybe. Soros ekkor fejti ki: “(Édesanyám) mindent megkapott annak kapcsán, hogy segítsen önmagán. Megkérdeztem tőle, szüksége van-e a segítségemre, tulajdonképpen felajánlottam neki. […] Megtettem volna, hiszen úgy éreztem, ennyivel tartozom neki.

Soros elmondás szerint utólag örült annak, hogy édesanyja végül nem ölte meg magát, azonban a szürreális beszámolójában hangsúlyozza: kifejezetten pozitív élményként élte meg anyjának későbbi, hagyományos halálát.

Kapcsolódó Cikkek