EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Belföld

Soros hálózata segítette hatalomra Macront

A Soros Györgyhöz köthető Avaaz nevű online aktivistahálózat vírusvideókkal, plakátok meghackelésével, SMS-ekkel, több ezer telefonhívással, valamint különféle akciókkal „formálta” a médiát, illetve befolyásolta a választókat a francia elnökválasztás során – írja a 888.hu.

Egy belső körlevél jutott a lap birtokába, amelyben köszönetüket fejezik ki a világ minden táján jelen lévő aktivistáiknak, hogy Ausztria és Hollandia után Franciaországban is legyőzték a „jobboldali populistákat”. A levél tanúsága szerint az Európában lévő 20 millió Avaaz-aktivista ismét elérte a célját, és „szép ezt látni”. Az Avaaz szerint a szélsőjobboldali, nacionalista Marine Le Pen nagyobb vereséget szenvedett, mint várták, és mindezt egy teljesen új politikai mozgalommal szemben, amely olyan értékeket emelt fel, mint amilyen az „emberiesség” és a „nyitottság”.


Emmanuel Macron /Fotó: MTI/EPA/Eddy Lemaistre

Az Avaaz tagjai a francia utcákat is járták a választások alatt, különféle – saját szavaik szerint „szenzációs” – akciókkal segítve a győztes Macront, amivel a médiát is sikerült formálni.

Kapcsolódó Cikkek