EUR: 322,22 Ft
CHF: 285,10 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

Soros kottájából játszik a Momentum

Ezer szállal kötődnek a Momentum Mozgalom vezetőségi tagjai Soros György amerikai spekuláns nemzetközi szervezeteihez – írja az Origo. A portál szerint az új SZDSZ-ként emlegetett szervezet épp annyira lehet Soros zsebében, mint a korábban a szocialistákkal együtt kormányzó liberális párt.
A Momentum vezetői és alapítói közül többen is Soros Györgyhöz kötődnek. Hajnal Miklós például kutatási asszisztens volt Soros György magyarországi egyetemének, a CEU-nak a közpolitikai iskolájában, ahol részt vett a „világkormányzati modul” oktatásában. A politikus már akkor is észrevetette magát, amikor egy társával fejlesztett egy a diákok internetes tanulását elősegítő honlapot, a LiteUp.org-ot, amelyre 40 ezer dollárnyi (mai áron körülbelül 12 millió forint) támogatást kaptak, az oldal ennek ellenére azóta eltűnt.


MTI Fotó: Kovács Tamás

A Momentum elnökségi tagja volt Donáth Júlia Anna, Donáth László egykori MSZP-s képviselő lánya, aki 2016 óta a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnél (Migszol) dolgozik. A Migszol céljai és tevékenysége alapján szintén Soros György bevándorlást segítő, támogató hálózatának része, gazdálkodásáról, működési forrásairól nem állnak rendelkezésre nyilvános információk.

Momentum Mozgalom aláírás gyüjtés az Olimpia ellen (Fotó: Máté Krisztián)

Radnóti András apja Radnóti Sándor volt SZDSZ-es politikus, a Soros Alapítvány könyvpályázati zsűrijének egykori elnöke. Az ifjabb Radnóti a Momentum külpolitikai koordinátora, több külföldi egyetemen tanult, dolgozott Göncz Kinga szocialista európai parlamenti képviselő irodájában és az ENSZ menekültügyi főbiztosságán is, 2013-ban pedig a politikai porondra frissiben visszatért Bajnai Gordonnak adott tanácsokat.


 

Kapcsolódó Cikkek

 • A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  Az év végéhez és karácsonyhoz közeledve megszokott, hogy felpezsdül az élet az utcákon. Ez idén sincs másképp, annyi különbséggel, hogy az esti séták meghittségét az elmúlt napokban felváltotta a Soros-féle randalírozó, rongáló, gyújtogató, agresszív ellenzéki aktivisták rendbontása.

 • Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Bohócot csináltak magukból az ellenzéki képviselők, akik megpróbálták megzavarni a közmédia munkáját. Akcióikból sorra készülnek az internetes mémek, az MTV feljelentette őket, mert túlterjeszkedtek  jogaikon és azóta birtokvédelem óvja a székházat.

 • Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  A Fidesz-kormány 2010 óta jelentős, a családalapítást, gyermekvállalást támogató intézkedést hozott, ezek közül kiemelkedők a munkához kötött kedvezmények. A családi adókedvezmény évről évre emelkedik, a kisgyermekeseknek a gyed extrának köszönhetően nem kell választaniuk a munka és a család között, a nők pedig negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, ezzel segítve a gyermeknevelést.