EUR: 322,27 Ft
CHF: 285,80 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Külföld

Soros meghekkelte a kanadai választást is

Egy Soros Györgyhöz köthető szervezet törvénytelen módon avatkozott be a konzervatívok vereségét hozó, 2015-ös kanadai választásba.

A kanadai választási ügynökség (Elections Canada – a parlament alá rendelt független testület) egy 36 oldalas jelentést adott ki a 2015-ös választások kapcsán, reagálva egy társaság beadványára. A testület ebben megállapította, hogy a kanadai választást érdemben befolyásolták olyan civil szervezetek, amelyek pénzt csatornáztak be a korábbi konzervatív kormány megbuktatására – írja az Origo a National Post összeállítására hivatkozva.


A jelentésben az áll, hogy ezzel az akcióval megsértették a kanadai választási törvényt. A törvényben egyébként az is szerepel, hogy aki a választások ideje alatt nem tartózkodik Kanadában, az nem vehet részt semmilyen kampányeseményben. Az utóbbi rendelkezést is megsértették a 2015-ös kampányban – olvasható az Origo összeállításában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mélypontra süllyedt a francia államfő népszerűsége

    Mélypontra süllyedt a francia államfő népszerűsége

    Mélypontra süllyedt Emmanuel Macron francia elnök népszerűsége az elmúlt hónapban a sárgamellényesek franciaországi tiltakozásai nyomán, miközben úgy tűnik, hogy a radikális jobboldal vezetője, Marine Le Pen nagy előnyt kovácsolt a helyzetből – ezek a fő következtetései az Odoxa francia közvéleménykutató-intézet kedden ismertetett felmérésének.

  • A Bambi-filmmel büntetik az amerikai orvvadászt

    A Bambi-filmmel büntetik az amerikai orvvadászt

    Szabadságvesztésének letöltése alatt legalább havonta egyszer meg kell néznie egy amerikai orvvadásznak a Walt Disney filmstúdió Bambi című 1942-es animációs filmklasszikusát, amelyben egy kis szarvasborjú vadorzók miatt veszíti el anyját.