EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,35 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Tatabánya

Sportkiválóságokat díjaztak

A város sportéletének rangos elismeréseit Schmidt Csaba polgármestertől vehették át a díjazottak a Városháza tanácstermében. A Földi Imre Sportösztöndíjat idén is négy tehetséges fiatal sportoló, Gnám Tamara, Pákozdi Éva, Réczi Bianka és Schmölcz Márk Xavér érdemelte ki.

A különleges pillanatokat beárnyékolta a sportösztöndíj névadója, Földi Imre halála: az idei volt az első olyan ünnepség, amit nélküle rendeztek meg.


– Mindenképpen vegyül az örömbe ma szomorúság is, hiszen ezen a díjátadón már nem lehetett velünk Földi Imre – fogalmazott Schmidt Csaba polgármester. – Ő az elmúlt években nemcsak díszvendégként volt jelen az ünnepségeken, hanem segített az ösztöndíjas sportolók kiválasztásában is.

A díjakat Schmidt Csaba polgármester adta át a díjazottak a Városháza tanácstermében

Az elmúlt év eredményei alapján ismét rászolgált a Földi Imre Sportösztöndíjra Gnám Tamara, a Tatabányai Sport Club vívója, aki 2016-ban is több korosztályban ért el kiváló eredményeket.


– Nagyon örülök, hogy megkaphattam a Földi Imre Sportösztöndíjat – mondta el a Tatabányai Sport Club 17 éves vívója. –Tavaly egész évben az lebegett a szemem előtt, hogy idén eséllyel pályázhassak rá. Szerencsére jól sikerültek a 2016-os versenyek, idehaza és a nemzetközi viadalokon is jól szerepeltem.

Kik kapták az elismerést?

A Tatabánya Sportjáért díjat idén Gyurkovics István vehette át. A Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola pedagógusa és kézilabdaedzője 35 éve szenteli életét a sportnak: tizenegy éven át a Humanitás SE mozgássérült sportolóit edzette, majd a női kézilabda felé fordult: több egykori tanítványából is élvonalbeli vagy válogatott játékos lett.

Pályám elején a kosárlabdával kezdtem, majd jött egy fantasztikus évtized a Humanitás SE-nél – mondta Gyurkovics István. – Ezt követően fordultam a kézilabda felé, ami azóta is meghatározza az életemet. Büszke vagyok arra, hogy több egykori diákomból is kiváló ember és játékos lett.

A Földi Imre Sportösztöndíjat és a Tatabánya Sportjáért díjat hagyományosan minden évben Földi Imre születésnapján, május 8-án adják át.

Pákozdi Éva súlyemelő és Schmölcz Márk Xavér, a TSC Geotech dobóatlétája is másodszor részesült a sportösztöndíjban, míg Réczi Bianka, a TSC birkózója tavaly korosztályos világversenyeken is eredményesen képviselte városunk színeit, így idén először ő is bekerült az ösztöndíjasok sorába.

Az ünnepségen részt vett az április 23-án elhunyt Földi Imre lánya, Földi Csilla is, aki elmondta: örül, hogy tehetséges fiatalok viszik tovább azokat az értékeket, amelyet édesapja, a nemzet sportolója, a sportösztöndíj névadója is képviselt.

– Örülök, hogy vannak olyan tehetségek, akik hasonlóan kemény dolgoznak, mint apu a karrierje során végig – hangsúlyozta Földi Csilla. – A szorgalom, az alázat és a kitartás a legfontosabb értékek egy sportoló számára. Annak is nagyon örülök, hogy a város vezetése fontosnak tartja az ösztöndíjat, ezzel is továbbörökítve édesapám életművét.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.