EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,29 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Székesfehérvár

Sportközgazdászképzés indul Fehérváron

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara 2017 szeptemberétől elindítja székesfehérvári campusán sportközgazdász-mesterképzését nappali munkarendű, állami és önköltséges finanszírozási formában – jelentették be az intézmény képviselői a fehérvári városházán.

Az új szakot Zoltayné Paprika Zita, a BCE Gazdálkodástudományi Karának dékánja, Drótos György programigazgató és András Krisztina, a Budapesti Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutatóközpontjának vezetője mutatta be. Az egyetem honlapján is elérhető tájékoztató szerint a szakon végzett hallgatók alkalmasak a hazai és nemzetközi sportélet gazdasági területein közép- és felső vezetői feladatok ellátására.


Fehérvár felírta magát a sporttérképekre. A Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj házigazdája a képzés egyik partnere, az Alba Regia Atlétikai Club Fotó: fehervar.hu

A szaktantárgyak között szerepel többek között: sportinformatika-analitika, diplomácia-sportdiplomácia, sport- és rendezvénymenedzsment, sportmarketing-média, sport- és közbeszerzési jog. A képzés stratégiai partnerei között olyan ismert vállalatokat találunk, mint a Hungaroring Zrt., az Alba Fehérvár, a Lagardère, a Groupama Aréna, az Ostermann F1 Kft. vagy a Talmácsi Group, az Alba Regia Sport Club és az Alba Regia Atlétikai Club.

A Budapesti Corvinus Egyetem sportközgazdász-mesterszakát ebben az évben első alkalommal hirdeti meg, a szak csak Székesfehérváron indul.

Zoltayné Paprika Zita, a BCE Gazdálkodástudományi Karának dékánja az új képzés bemutatása kapcsán elmondta, hogy komoly személyes kötődése van a városhoz, hiszen a Béke Téri Általános Iskolába, majd a Teleki Blanka Gimnáziumba járt.

Kapcsolódó Cikkek