2018. december 18., kedd
Auguszta

Sport

Sportolók, akik eldobták életüket

Az elmúlt időben több hír látott napvilágot olyan sportolókról, akik saját kezükkel vetettek véget életüknek. Elég, ha a 31 éves Frantisek Rajtoral korábbi cseh válogatott labdarúgóra gondolunk, vagy Aaron Hernandezre, a New England Patriots amerikaifutball-csapat korábbi játékosára, aki életfogytig tartó büntetését töltötte gyilkosságért, amíg fel nem kötötte magát.

A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük azokat a sportembereket, akik az öngyilkosságot látták az utolsó menekülési lehetőségnek.


Dale Roberts (2010. december 14.)

A 24 éves Dale Roberts az angol ötödik vonalban szereplő Rushden & Diamonds, valamint az amatőrökből álló angol C válogatott kapusa volt. Halála előtt hónapokig volt otthon lábsérülés miatt, és egyre mélyebb depresszióban szenvedett. Erre jött még felesége, Lindsey Cowan hűtlensége, aki a kapust Paul Terryvel csalta, aki az angol válogatott John Terrynek a bátyja. Mielőtt Roberts felakasztotta magát, búcsúlevelet hagyott Lindseynek, akit élete szerelmének nevezett.


Dale Roberts

Gary Speed (2011. november 27.)

A mai napig nem világos, hogy a 42 éves Speed valóban öngyilkos akart lenni vagy csak egy véletlen balesetben vesztette életét. Az ügyön dolgozó halottkém szerint a nyomok arra utaltak, hogy a 85-szörös walesi válogatott a lépcsőn ült a plafonból lelógó kábellel a nyakán, azzal a szándékkal, hogy sokkolja hazatérő feleségét. Ekkor érhette a halálos baleset. A nyomozás során kiderült, hogy a Leeds és a Newcastle egykori játékosa halála előtt veszekedett feleségével.

Carlos Diaz (FTC) és Gary Speed (Sheffield) MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Robert Enke (2009. november 10.)

Enke a német labdarúgó-válogatott kapusa volt egészen addig, amíg 32 évesen vonat elé nem vetette magát. Halála azért meglepő, mert Joachim Löw szövetségi kapitány többször is azt mondta, hogy esélye van az első számú kapus pozíciójára a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon. Enkét halála előtt sokáig gyomorpanaszokkal kezelték, sok meccset kihagyott. A Benfica és a Hannover néhai játékosa 2006-ban elvesztette kétéves kislányát egy vele született szívrendellenesség miatt. Sokak szerint emiatt depresszióban szenvedett.

Robert ENKE /Fotó:
(MTI/EPA/JAN WOITAS)

MTI/EPA

Borsody László (1939. január 25.)

Borsody Lászlót minden idők egyik legjobb magyar vívóedzőjének mondhatjuk. A keze alól olyan nevek kerültek ki, mint Berczelly Tibor háromszoros olimpiai bajnok kardvívó vagy Kovács Pál hatszoros olimpiai bajnok vívó. Borsody 60 évesen, saját szolgálati fegyverével végzett magával.

Kormány Mihály (2017. február 3.)

Harminchét éves korában vetett véget életének Kormány Mihály, az egyik leghíresebb magyar testépítő. A hírről először a Body Builder magazin számolt be. A hatalmas tömegű comb- és vádliizomzatáról híres sportoló egy combizomszakadás miatt feladta a versenyzést és depresszióba esett. Halála előtt egy évvel már megpróbált véget vetni életének.

Claudia Heill (2011. március 31.)

A 2004-es athéni olimpián 63 kilogrammban ezüstérmet szerző osztrák cselgáncsozó Bécsben egy hatodik emeleti ablakból zuhant ki. Senki nem tudja, hogy baleset történt-e vagy öngyilkosság, azonban a halottkém az utóbbit valószínűsítette.

Freddie Mills (1965. július 25.)

Mills az 1940-es évek egyik legjobb félnehézsúlyú bokszolója volt. Visszavonulása után a londoni Sohóban éttermet és éjszakai mulatót üzemeltetett, és a kor legnagyobb helyi gengsztereivel (a Kray testvérekkel) is jó viszonyt ápolt. Rosszul sikerült üzleti ügyei miatt dughatott pisztolycsövet a szájába a 46 éves bunyós. A saját autójában találtak rá, a rendőrség öngyilkosságot állapított meg, azonban halálával kapcsolatban azóta is számos furcsa pletyka terjeng.

Énekes István (1940. január 2.)

Énekes az 1932-es Los Angeles-i olimpián légsúlyban szerzett bajnoki címet. Háromszor lett Európa-bajnok, itthon is több bajnokságot nyert, korának kimagasló bokszolója volt. A magánélete azonban nem alakult jól. Nem sokkal harmincadik születésnapja előtt felesége megcsalta, Énekes pedig idegösszeomlást kapott, majd öngyilkos lett.

Ha segítség kell!

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható, 116-123-as, vagy 06 80 820 111-es telefonszámot!

Kapcsolódó Cikkek