EUR: 322,78 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Sport

Sutyerákok vagy zsenik?

Mitől lesz egy futballedző korszakos zseni, és mitől tartanak valakit suttyónak? Ha az Atlético Madrid argentin mestere, Diego Simeone ugrál és üvölt a pálya szélén, azt mondjuk, na, ez jó csávó, nagy edző, így kell motiválni. Ha azonban itthon Pintér Attila, a Puskás Akadémia edzője teszi ugyanezt, akkor mindenki őt cikizi és parasztozza. Nem fair, na.

Pintér Attila a hazai futball egyik legmegosztóbb és legelutasítottabb figurája. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy Pintér Attila a magyar labdarúgás Gyurcsány Ference. A kommentelők szívesen köszörülik rajta a nyelvüket, többször nyomdafestéket nem tűrő hangnemben. Való igaz, hogy Pinyőnek voltak és vannak fura szokásai. Habitusát senki nem választhatja meg, de miért van az, ha egy hazai edző vadul meg az adrenalintól a csapata meccsén, akkor büdös bunkózzuk és szidjuk, miközben ha a spanyol futball Pinyője, Diego Simeone viselkedik gázul, akkor őt zseninek nevezzük?


A nemzetközi porondon ugyanis Pinyő hasonmása Diego Siemeone. Ő játékosként a mérkőzések előtt hánytatta magát, hogy lenyugodjon. Ma az Atlético Madrid edzőjeként minden meccsen őrjöng a technikai zónában. Igazi vadállat. Itthon dicsőítik, mindenhol azt olvashatjuk, hogy ha valaki, hát ő tudja motiválni játékosait. Tény, hogy Simeone sikereivel letett valamit az asztalra, de hazai szinten Pintér is nyert bajnokságot, több csapattal, mégis bántják a viselkedése miatt. Ezt hívják úgy: kettős mérce.

Egy dolog biztos: a labdarúgást a Simeonék és a Pintérek miatt is szeretjük.

Kapcsolódó Cikkek

 • Muszáj legyőzni a Chelsea-t!

  Muszáj legyőzni a Chelsea-t!

  Hazai pályán fogadja a MOL Vidi FC a Chelsea labdarúgócsapatát az Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójában.

 • Bajnokokat nevelnek!

  Bajnokokat nevelnek!

  A Kézilabda Sport Akadémiánál nem azt tartják a legfontosabbnak, hogy minél több bajnokcsapatuk legyen a korosztályos bajnokságban.

 • Iniesta: Nem kommentálom Pelé szavait

  Iniesta: Nem kommentálom Pelé szavait

  Mivel a japán labdarúgó-bajnokság elsőosztályú küzdelmei véget értek, Andrés Iniesta a Vissel Kobe középpályása visszatért korábbi sikerei helyszínére, Barcelonába.