EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Aktuális

Szabálytalanul bontják a városházát

A helyi Fidesz azt mondja: szabálytalanul, a lakosságot veszélyeztetve bontják a gödöllői városházát. A Pest Megyei Kormányhivatal szerint az azbesztet is tartalmazó palatető bontása nem felel meg az előírásoknak.

– Olyan helyszínre mentem, ahol azt tapasztaltam, hogy botrányos körülmények között zajlik a városháza bontása. A közelben templomok, fagylaltozók, gyermeknapi családi forgatag volt, két gimnázium, étterem van a közvetlen közelben. Tehát olyan helyek, ahol az emberek gyakran megfordulnak. Ez egy egészségre nagyon veszélyes anyag. Azt gondolom, hogy a gödöllőiek egészségét nagyon-nagyon veszélyezteti az ilyen típusú bontás – nyilatkozta az M1 Híradójának Vécsey László, Gödöllő fideszes országgyűlési képviselője. Hozzátette, hogy az ügyről értesítette az illetékes hatóságokat is, valamint felszólította a város polgármesterét, hogy adjon részletes tájékoztatást arról, mi történik a városháza veszélyesanyag-tartalmú tetejének bontásánál.


A hirado.hu szerint szinte az összes nyílászáró és a tető egy része is hiányzik már az egykori gödöllői városházáról. Az épület helyére játszóteret, szabadtéri színpadot és parkot tervez a város. A bontási munkálatok ősz óta zajlanak. A helyi Fidesz közösségi oldalán egy videót is megosztott, amelyen tisztán látszik, hogy a munkások most hétvégén kalapácsokkal bontják a mérgező azbesztet is tartalmazó palatetőt.

Gémesi György polgármester azt mondta: hétfőn négy hatóság is szemlét tartott az építkezésen, és szerinte nem találtak olyan szabálytalanságot, ami miatt le kellene állítani a munkálatokat.


– Eldöntötte a képviselő-testület, hogy ezt az épületet le kell bontani. A veszélyes anyagokat a megfelelő formában kell lebontani, elvinni és eltárolni. Ezzel kapcsolatosan megállapodásunk van a kivitelezővel – mondta Gémesi.

Az ügyben a Pest Megyei Kormányhivatal is közleményt adott ki. Először két héttel ezelőtt állíttatták le a munkálatokat, mert „a bontási tevékenység sem a jogszabályi előírásoknak, sem a munkáltató által megküldött munkatervnek nem felelt meg”. Szabálytalanul tárolták például a bontott palát. A hétvégén újabb vizsgálatot tartottak a helyszínen és megállapították, hogy „már egy másik munkáltató munkavállalói szintén szabálytalanul végezték a palabontást”. Emiatt várhatóan bírságot szabnak ki.

 

Kapcsolódó Cikkek