2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Szijjártó Péter megköszönte a szlovák védelmi miniszternek a segítséget

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Peter Gajdos szlovák védelmi miniszterrel folytatott csütörtöki megbeszélésén köszönetet mondott azért, hogy Szlovákia segítséget nyújtott Magyarország déli határának megvédéséhez, “amikor a legnagyobb nyomás alatt voltunk” – közölte a tárca az MTI-vel.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) közleményében azt írta: a két ország szorosan együttműködik a NATO-ban.


Szlovákia megkezdte a csatlakozását a magyarországi NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központhoz – tették hozzá.

Arra is kitértek, hogy a magyar és a szlovák légierő együttműködését folyamatosan bővítik, a kiképzés területén – negyedéves rotációban – idén 150-150 katonát küldenek a Baltikumba, és együtt vesznek részt az afganisztáni misszióban.

Hangsúlyozták: a két ország elkötelezetten támogatja a NATO bővítését és az ENSZ békefenntartó misszióit.

Emellett közösen készítik elő a V4-EU harccsoport felállítását 2019 második fél évére, és kiemelt figyelmet fordítanak Nyugat-Balkán stabilitásának előmozdítására, mivel annak meghatározó a jelentősége egész Európa biztonsága szempontjából – áll a KKM közleményében.

Peter Gajdos a magyar honvédelmi miniszter, Simicskó István meghívására érkezett Budapestre, a két védelmi miniszter biztonságpolitikai kérdésekről, a visegrádi csoportról, az illegális migrációról, valamint Szlovákia és Magyarország katonai kapcsolatáról is egyeztetett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    A 888.hu tette közzé azt a felvételt, amelyen jól látszik, hogy a 444 által drámaian előadott, de eléggé gyenge lábakon álló rablómeséje, amely szerint az ártatlan forradalmár Mohácsi Márkot a rendőrök megbilincselték, bezárták, fojtogatták és ütlegelték, stb.

  • Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton borult időre számíthatunk országszerte havazással, a keleti határnál néhol havas eső is lehet. Éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás.