EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Belföld

Szijjártó: Terroristát menteget az Európai Parlament

Nemzetközi szervezeteknél tiltakozik a magyar kormány, mert elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartja, hogy az Európai Parlament (EP) Magyarországot támadó határozatában egy terrorizmus miatt elítélt embert menteget – közölte tegnap Szijjártó Péter külügyminiszter.

Budapest, 2017. május 22.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart 2017. május 22-én Egyedül a magyar határkerítés nyújt megbízható védelmet az illegális bevándorlással szemben címmel a külügyminisztériumban.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A tárcavezető emlékeztetett: még 2015 szeptemberében, a magyar–szerb zöldhatár lezárása után illegális bevándorlók Ahmed H. vezetésével Röszkénél támadást indítottak a magyar rendőrök ellen, akiket órákon át kövekkel, betondarabokkal és üvegekkel dobáltak. Az EP május 17-i, Magyarországot támadó határozatában ezt a férfit mentegeti, vagyis egy terrorista mellé áll a megtámadott magyar rendőrökkel és Magyarországgal szemben.


Szijjártó közölte: a magyar kormány négy nemzetközi szervezettől, az ENSZ terrorizmusellenes intézkedések végrehajtásáért felelős munkacsoportjától, az Európa Tanács terrorizmusellenes tevékenységért felelős bizottságától, az EBESZ terrorizmusellenes egységétől, valamint a NATO terrorizmusellenes szekciójától és új típusú biztonsági kihívásokkal foglalkozó divíziójától kérik az EP-határozat vizsgálatát.

Kapcsolódó Cikkek