EUR: 335,09 Ft
CHF: 308,08 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Belföld

Szívesen látnák Taszáron a Készenléti Rendőrség új bázisát

A taszári laktanya is felmerült, mint lehetséges helyszín a Készenléti Rendőrség (KR) XII. Határvadász Bevetési Osztályának új bázisaként; a település polgármestere szerint nem okozna problémát a mintegy 300 rendőr elhelyezése – írta szerdai lapszámában a Népszava.

Pataki Sándor, a Kaposvár melletti település polgármestere a lapnak elmondta: a Belügyminisztérium illetékesei Taszáron is jártak, megnézték a 2005 óta üresen álló laktanyát, amely a balkáni háború idején amerikai csapatok bázisaként szolgált.

A múlt héten szintén a Népszava írt arról, hogy Kaposváron új laktanya épülne a határvadászoknak. A somogyi megyeszékhely közgyűlése azonban egyelőre nem szavazta meg a település építési szabályzatának ezt lehetővé tevő módosítását, mert úgy határoztak, hogy előbb kikérik az érintett városrész lakóinak véleményét – emlékeztetett a Népszava a cikkben.

Kapcsolódó Cikkek

 • A biztos szavazók 53 százaléka Tarlós Istvánra voksolna

  A biztos szavazók 53 százaléka Tarlós Istvánra voksolna

  A biztos szavazók 53 százaléka Tarlós Istvánra, 40 százaléka Karácsony Gergely közös ellenzéki jelöltre, 7 százalékuk pedig Puzsér Róbertre szavazna a főpolgármester-választáson – közölte közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet hétfőn az MTI-vel.

 • A járművek környezetvédelmi állapotát mérik fel a héten

  A járművek környezetvédelmi állapotát mérik fel a héten

  A járművek környezetvédelmi állapotát mérik fel a szakemberek hétfőtől péntekig az ország négy nagyvárosában a Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció keretében – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

 • Bruttó 1,3-2,7 milliót keresnek az állami egyetemek rektorai

  Bruttó 1,3-2,7 milliót keresnek az állami egyetemek rektorai

  Bruttó 1,3 millió és 2,7 millió forint között keresnek havonta az állami felsőoktatási intézmények rektorai, a kancellárok havi keresete pedig 1,1 és 2,6 millió között mozog – ismerteti a Magyar Nemzet a hétfői lapszámában az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (ITM) kapott béradatok alapján.