2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szombathely

Szombathely, a tánc fővárosa

Hagyományos tánccsoportok és modern formációk is otthonra leltek a vasi megyeszékhelyen. A különböző elismerések és szakmai sikerek mellett az együttesek, klubok száma is bizonyítja: nem véletlenül emlegetik Szombathelyet a tánc fővárosának.

Mint ahogy az sem véletlen, hogy ezt az erősségét domborítja ki a város az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatában. A tánc olyan egyetemes nyelv, amelyet kortól és nemtől függetlenül bárhol megértenek a világban. Itt tehát bárki otthon érezheti magát.

Fotó: CSG

Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.