2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Belföld

Végre! Szombaton megnyitják a Carl Lutz rakpartot

Szombaton nyitják meg Pesti alsó rakpart Margit híd és Dráva utca közötti szakaszát, a Carl Lutz rakpartot – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Ezzel összhangban a Dráva utca-Népfürdő utca-Carl Lutz rakpart jelzőlámpás csomópontot is üzembe helyezik – olvasható a BKK közleményében.

A rakpartot február végén a pesti Duna-part mentén kialakítandó gyalogossétány és kerékpárút építési munkálatai miatt zárták le. A következő ütemben a Kossuth tér és a Margit híd közötti szakasz átépítése zajlik majd, a munkálatokat a vizes vb után kezdik meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyar siker a tudósok versenyén

  Magyar siker a tudósok versenyén

  Zsigó Miklós, a nyíregyházi Krúdy Gimnázium idén végzett diákja különdíjban részesült a Szófiában megrendezett idei EU Fiatal Tudósok Versenyén, aminek döntőjébe 40 országból 100 projekt érkezett.

 • Mi sül a szénen?

  Mi sül a szénen?

  A város népszerű szeptember eleji programja a Csónakázó-tó mellett megrendezett Faszén Fesztivál, amelyen idén 45 csapat szállt versenybe egymással.

 • Veszélyes a kikötők megnyitása

  Veszélyes a kikötők megnyitása

  Azzal, hogy a baloldali olasz kormány a megalakulása után újra megnyitotta a kikötőket a migránsokat szállító hajók előtt, újabb veszélyt idézett elő nemcsak Olaszország, hanem az egész kontinens szempontjából – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Bakondi György Kossuth rádióban.