2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Sopron

Sztárénekesek az Aidában

Stéphanie Schlesser, Vastag Tamás, Füredi Nikolett és Szomor György főszereplésével mutatják be június 15-én az Aida című musicalt a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban. A próbák már gőzerővel zajlanak.


– Tudunk-e áldozatot hozni egymásért, ügyekért, a szerelemért. Képesek vagyunk-e feltétel nélkül odaállni valaki, valami mellé, akiért, amiért érdemes élni, halni. Ezeket a gondolatokat szeretnénk feltárni, de úgy, hogy az előadásnak megmaradjon a minőségi, szórakoztató jellege is, mert egy kiváló musicalről van szó – mesélte lapunknak Pataki András a próbák alatt.
A rendező szeretné, ha a klasszikus Verdi-operát feldolgozó történet színpadra állítása közben olyan munkát végezne a stáb, amely a szereplőkben és nézőkben is nyomot hagy majd, és képes lesz felkelteni nemzetközi érdeklődést is.


Pataki András nemzetközi érdeklődésnek is örülne
Fotó: Torma Sándor / Soproni Petőfi Színház

Az előadás nyitja az idei szezont a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban, kimondottan ennek a játszóhelynek az adottságait, atmoszféráját figyelembe véve alakítják ki az egyiptomi kultúra monumentalitását idéző díszlet- és látványvilágot.
A zenei vezető és karmester Oberfrank Péter Liszt-díjas érdemes művész. A darab díszlettervezője és koreográfusa pedig Szakál Attila, aki a 2007-es magyarországi, székesfehérvári ősbemutatónak volt a társkoreográfusa. A szakember szívéhez nőtt ez a musical, és örül annak, hogy most újból részese lehet a remekmű színre vitelének. Kiemelte: a táncokban Elton John dallamos rockzenéjéhez alkalmazkodva az érzelmeket, azok közvetítését szeretnék előtérbe helyezni, látványosan, jazzos, rockos, kortárs mozgáselemekkel fűszerezve, de nem öncélúan.

Sztárok szerepelnek az Aidában
Fotó: Torma Sándor / Soproni Petőfi Színház

Javaslatára került be a produkcióba címszereplőként a Franciaországban élő Stéphanie Schlesser, akinek édesanyja magyar származású, édesapja luxemburgi. Az énekesnő vállalta, hogy magyarul adja elő az előadás dalait. A nemzetközileg is elismert énekesnő Belgiumban született, tizennyolc évesen költözött Párizsba, mivel felvételt nyert az exkluzív Nemzetközi Musical Akadémiára, ahol évfolyamelsőként diplomázott. Jelenleg énektanár is az akadémián. A diploma megszerzése után azonnal leszerződtették a Notre-Dame De Paris című francia musical ázsiai turnéjára Fleur de Lys szerepére, amivel azóta bejárta a világot.
Radames szerepében Vastag Tamás látható az előadásban. A népszerű énekes-előadó a SingSingSing, az Evita és A bábjátékos című előadásokban szerepelt korábban a Soproni Petőfi Színházban.
Amnerist Füredi Nikolett alakítja. A színésznő fellépései alkalmával már énekelt a musicalből részleteket, de nem játszott még egy magyarországi Aidában sem. A Petőfi Színházban szintén szerepelt a SingSingSing és az Evita produkciókban.


Fotó: Torma Sándor / Soproni Petőfi Színház

A Zosert megformáló Szomor György szintén óriási népszerűségnek örvend a musicalrajongók között. Színpadra lépése az előadás egyik különlegessége, hiszen a szövegkönyv mellett a dalszövegek is az ő nevéhez fűződnek.
Fáraóként pedig Nagy Gábort láthatják majd a nézők: a népszerű színművész az önálló társulat 25 éves története alatt minden igazgatónál játszott a városban.
A  meghívott énekesek mellett a soproni teátrum társulata, a teljes Sopron Balett, a produkció zenekara és kórusának tagjai, a Petőfi Színház színitanodájának hallgatói és a Dirty Dance Sopron tagjai is részt vesznek az előadásban.
A jelmeztervező Húros Annamária, aki a mai stílust az egyiptomi kultúrát jelző kiegészítőkkel, ruhákkal keveri az öltözékekben. Személyre szabottan alakítja ki a végleges jelmezeket.

 

Aida-premier Fertőrákoson
Az Aida barlangszínházi nyitó előadását június 15-én tartják, majd a produkció látható a következő három napban, valamint ráadásként június 30-án és július 1-jén is.

Komoly stáb dolgozik azon, hogy tökéletes Aida szülessen
Fotó: Torma Sándor / Soproni Petőfi Színház

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.