EUR: 322,83 Ft
CHF: 286,86 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Extra

Sztárparádéval ünnepelték a nemzetközi dzsessznapot Havannában

A világ dzsesszlegendáinak részvételével ünnepelték a nemzetközi dzsessznapot Havannában, a vasárnap esti all-star koncerten a havannai Nagyszínházban fellépett mások mellett Hetbie Hancock, Quincy Jones, Cassandra Wilson és Marc Antoine.

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) Herbie Hancock amerikai dzsesszbillentyűs, a szervezet jószolgálati nagykövete javaslatára 2011-ben nyilvánította április 30-át nemzetközi dzsessznappá, amelynek idei központi rendezvényét a kubai fővárosban rendezték. A koncert két művészeti igazgatója a 77 éves Hancock és 75 éves kubai billentyűs kollégája, Chucho Valdés volt.


A koncertet élőben közvetítette a kubai televízió, a műsort a világ 125 országában sugározták. Hancock mintegy két tucat zenészt hívott meg a nemzetközi dzsessznapra Kubába, az amerikai művészek között volt Will Smith, Kurt Elling énekes, Regina Carter hegedűs, Marcus Miller basszusgitáros és Esperanza Spalding bőgős-énekes. A nemzetközi mezőnyt Till Bronner német és Kuroda Takuja japán trombitás, Antonio Sanchez mexikói dobos, Jun Szun Nah dél-koreai énekesnő és Dafer Juszef tunéziai úd játékos képviselte.

A kubai zenei élet veteránjai közül fellépett Gonzalo Rubalcaba és Bobby Carcasses zongorista, valamint a fiatalabbak közül Julio Padron trombitás és Alfredo Rodriguez zongorista.

A koncert egy több napos zenei rendezvénysorozat része volt, amelynek keretében 11 ezer kubai iskolában vetítettek dokumentumfilmet a dzsessz történetéről, nemzetközi sztárok részvételével tartottak workshopokat és mesterkurzusokat tartanak, és kórházakban, idősotthonokban is rendeztek koncerteket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábor úgy érzi, egy csapásra felnőtt, mikor kisfiúként elveszítette édesapját. A TV2 Csak show és más semmi című műsorának ezüstérmese a mai napig nem tudta elengedni édesapját, mint mondja, élete nehéz helyzeteiben sokszor érzi, mellette van.

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.