EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Debrecen

Születésnapján köszöntötték az egyetem rektorhelyettesét

Munkatársai, barátai, tisztelői, diákjai köszöntötték 65. születésnapján dr. Jávor Andrást a főépület aulájában megrendezett ünnepségen. A professzor tíz éven keresztül képviselte az intézményt rektorhelyettesként.

Jávor András 41 esztendővel ezelőtt tanársegédként kezdte pályafutását, de karrierje meredeken ívelt felfelé, hiszen doktori fokozatot szerzett, később egyetemi tanári kinevezést kapott, és oktatói, kutatói munkája mellett szinte a kezdetektől részt vállalt az intézmény vezetésében, irányításában. Az agrárium mellett szívügye a határon túli magyarság oktatásának kérdése, nem véletlenül vállalta el a Magyar Rektori Konferencia Határon Túli Felsőoktatási Intézmények Bizottsága alelnöki tisztét, de ugyanilyen határozott fellépéssel áll ki a város és a Debreceni Egyetem érdekei mellett is – hangsúlyozta köszöntőjében Szilvássy Zoltán rektor, aki barátként is gratulált az ünnepeltnek.


Dr. Jávor Andrást (jobb szélen) barátai és kollégái köszöntötték születésnapja alkalmából az egyetemen Fotó: unideb.hu

 

Bács Zoltán kancellár személyes élményeit idézte fel az ünnepségen: egykor hallgatóként volt alkalma Jávor Andrásnál vizsgát tenni. Az ünnepség keretében az egyetem ajándékaként elkészült emlékplakettet Mészáros József kabinetfőnök nyújtotta át a leköszönő rektorhelyettesnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.