2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Érd

Szürke formák, tiszta árnyalatokkal

Két év termése látható az Érdi Galériában Erdős János pécsi képzőművész tárlatán. A kiállítást Novotny Tihamér művészeti író nyitotta meg.

A kiállított anyag azt az utóbbi két évet reprezentálja, amikor a színek intenzívvé váltak a művész alkotásain.


Hogy ez pontosan mit is jelent, azt Novotny Tihamér próbálta közel hozni, érthetővé és érzékeltetővé tenni a megnyitón egybegyűltek előtt. Először is felhívta a figyelmet az érzékeny, titokzatos, vizuális eszközkészletében szinte füstté válóan lágy vonalú, légiesen elmosódó színhatásokkal dolgozó művész sajátos alkotásaira.

Novotny Tihamér megnyitójában részletesen elemezte a kiállított műveket

– Erdős János felhőszerűen atmoszferikus és írásjelszerűségében kalligrafikusan tiszta és markánsan egyszerű tusrajzait, valamint tusos és vegyes technikás vászon-farost alapú festményeit nézve határozottan érezzük azok tárgyi világából, közvetlen földrajzi környezetéből, pannon miliőjéből származtatható eredetét – magyarázta.

 

Erdős János figyelmesen hallgatta a megnyitón elhangzó értékelést

A csaknem harminc kép formákba öntött szürkéivel és árnyalataival, technikai bravúrjaival lepi meg a látogatót.

A megnyitón lehetőség nyílt szakmai eszmecserére is
Fotók: Kéri Péter

A tárlat május 20-ig tekinthető meg a galériában, vasárnap és hétfő kivételével minden egyes napon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.