EUR: 323,62 Ft
CHF: 287,22 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Szombathely

Tánc az érettségizők tiszteletére

Szombathely valóban a tánc fővárosa: a napóleoni időkben élt arisztokrácia divatos táncát, a francia négyest mutatta be mintegy négyszáz diák a város Fő terén Johann Strauss Denevér című zenéjére. Ezzel egy időben Európa több mint 30 városában közel 25-30 ezren tették ugyanezt.

Nyitott esernyőkkel vonultak át a diákok a Savaria térről t a Fő térre Fotó: szombathely.hu

A maribori Szlovéniai Táncegyesület kezdeményezésére immáron 12. alkalommal rendezték meg az Európai Quadrille Táncfesztivált, amelynek kizárólagos magyarországi helyszíne minden évben a vasi megyeszékhely.  A Guinness-rekord-nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriájában. A tánc az ezekben a napokban érettségizőknek szól.


Mr. Piano, azaz Vágó János guruló zongorán kísérte a produkciót Fotó:szombathely.hu

Szombathely valamennyi iskolájából érkeztek táncosok Fotó: szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.