EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb XV.kerület

Táncol a kerület!

A Szilas Néptáncegyüttes immár ötödik alkalommal rendezi meg a kerület tánccsoportjait felvonultató „Táncol a kerület” fesztivált, melyre bárki jelentkezhet!

A Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes a rendszerváltozást követően újjászülető Gazdakör fiataljainak kezdeményezése révén született meg.  A csoport kezdetben helyi rendezvények alkalmával gyűlt össze, a rendszeres próbák 1997-ben kezdődtek, nem sokkal ezután vették fel a Szilas nevet, amit a Rákospalotához is köthető Szilas-patak ihletett. A kezdetben 10-15 tagot számláló csoport folyamatosan növekszik, az együtteshez számos budapesti fiatal csatlakozott.


Az újonnan érkező fiatalok és a XV. kerületiek növekvő érdeklődése lehetővé tette utánpótlás csoportok elindítását is. Az együttesnek ma már közel százötven aktív tagja van, ennek köszönhetően a kerületi kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A „Táncol a kerület” című programjuk pedig összefoglalja az együttes kerületi szerepvállalásának sokrétűségét.

A Szilas Néptáncegyüttes minden évben megrendezi a fesztivált ( Fotó: Sáfár Tibor)

Mint lapunk megtudta, a kezdeményezés célja egy olyan sokszínű táncművészeti fórum megteremtése, mely a kerületben működő vagy a kerülethez kötődő tánccsoportoknak, iskolai vagy óvodai szakkörök csoportjainak nyújt  fellépési lehetőséget. A szervezők ugyanis szeretnének egy olyan fórumot létrehozni, ahol a különböző stílusok találkozhatnak, megismerkedhetnek egymással!

A május 27-ei program mindenki számára ingyenes lesz, az egész napos táncműsoron kívül kirakodóvásárral, népviselet-kiállítással, kézműves foglalkozásokkal, bemutató táncórákkal várják az érdeklődőket.

Május 12-ig még tánccsoportok is jelentkezhetnek. A részletekről a szilasneptanc.hu oldalon minden információt megtalálnak az érdeklődők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.