EUR: 322,03 Ft
CHF: 285,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Miskolc

Tankcsapda – Ausztrália után a Lovagi Tornák Terén

Erre az évre a Tankcsapda is vállalt egy arénás bulit Budapesten – április végén. A helyszín tekintetében ez pályájuk során az első ilyen önálló nagykoncert. Pár nap múlva már repültek is a srácok Ausztráliába, hogy ott is megmutassák – három koncert erejéig –, hogy milyen a magyar rock and roll életérzés. Szóval elég sűrű programon van túl a társaság, erről is kérdeztük Lukács Lacit – rögtön a hazaérkezésük után.

Elég sűrűn van teleírva a naptárunk. A három ausztrál koncertet követően egyből jöttünk is vissza, mert május közepén itthon is indul a fesztiválszezon. Az év folyamán játszunk több európai városban, és ősszel vár ránk egy tengerentúli túra is, New Yorkban és Torontóban lépünk fel. Ausztráliáról annyit, hogy mi nem magyar házakban koncerteztünk, hanem rendes rockklubokban.


Különleges látványelemekkel érkeznek tankok a diósgyőri várba – fotó: Derencsenyi István

Kevés időnk volt körülnézni, de utazás közben meg amikor volt szabadidőnk, igyekeztünk lecsapni az érdekességekre. Nagyon büszkék vagyunk az áprilisi arénás bulinkra is, nem volt könnyű menet, főleg a technikai tervezés-kivitelezés elég nagy munka volt. A körszínpados megoldás sok extra igénnyel járt, de mondhatom, hogy jól sikerült minden számolt be  frontember.

Az elkövetkező fesztiválfellépésekre viszont más programot kell összerakniuk, hiszen ott nem csak Tankcsapda-rajongók vannak jelen.


Más a repertoár, amikor önálló Tankcsapda-koncertre készülünk. A miskolci Lovagi Tornák Tere különleges helyszín, ide különleges színpadképpel, hanggal, műsorral érkezünk. Szívesen játszunk Miskolcon, legyen szó akár szabadtéri buliról, akár művelődési házról, akár sportcsarnokról. Emlékszem egy koncertünkre a 90-es évekből, amely az Ady művelődési házban volt, amikor jóval több embert engedtek be a rendezők, mint amennyi férőhely volt. Volt tolongás rendesen! Remélem, a június 9-i bulink is hasonló sikert hoz mondta Lukács.

A rajongókat mindig érdekli a friss dalokkal teli új album megjelenése, így erre is rákérdeztünk.

– Remélem, hogy az új CD 2018 őszén meg tud jelenni. Azon dolgozunk, hogy most egy valóban új dalokat tartalmazó, komplett album kerüljön a rajongókhoz – tette hozzá Lukács Laci.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.