EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Székesfehérvár

Tankok, fegyverek és lövések

Látványos bemutatókkal, haditechnikai eszközökkel próbálták felhívni a fiatalok figyelmét az április 25-én rendezett III. katonai toborzónapon, Székesfehérvár központjában.

Harmadik alkalommal szerveztek katonai toborzónapot Székesfehérváron. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központja által életre hívott rendezvényen az ország minden részéből érkeztek katonák, illetve harcászati járművek és eszközök.
A látványos programok reggel kilenc órától délután háromig tartottak az Alba Plaza melletti murvás parkolóban, ahol a rendezvény megnyitóját is tartották.

A fiatalokat szerették volna megnyerni a programokkal Fotó: Székesfehérvári Önkormányzati Kommunikáció

Vitál Zsolt alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokhelyettese elmondta az eseményen: nem titkolt szándékuk, hogy minél több fiatalt megnyerjenek és felkeltsék érdeklődésüket a hivatás iránt.

Az ország több térségéből is érkeztek katonák, illetve harci eszközök, járművek Fotó: Székesfehérvári Önkormányzati Kommunikáció

Kitért arra is, sokakban élhet az egykori sorkatonaság – mára kissé megszépült – emléke, a kor honvédsége azonban már teljesen más.
– A haderő napjainkban egy professzionálisan működő szervezet, mely rengeteg önkéntessel dolgozik együtt. A magyar katonák a világ számos pontján végeznek karitatív, missziós munkát jelenleg is. A jelentkezők számára pedig rengeteg a lehetőség és kihívás a honvédségen belül – részletezte a parancsnokhelyettes.
A megnyitó után a Különleges Katonai Díszelgő Csoport zenés koreografált fegyveres alaki fogásokat mutatott be a közönségnek. A katonák hihetetlen szinkronban pörgették fegyvereiket és mozogtak, a vaktölténnyel való tüzelés pedig még különlegesebbé tette a produkciót.

A megnyitó után a Különleges Katonai Díszelgő Csoport zenés koreografált fegyveres alaki fogásokat mutatott be a közönségnek Fotó: Székesfehérvári Önkormányzati Kommunikáció

A nap még számos, hasonlóan izgalmas programot tartogatott: a kilátogatók meghallgathatták a katonazenekar előadását, megnézhették a katonai közelharc-bemutatót, kipróbálhatták a repülőgép-szimulátort és közelebbről is górcső alá vehették a honvédség járműveit.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.