EUR: 323,65 Ft
CHF: 287,17 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

Tarlós: A főváros nem akarja elvenni a szórakozási lehetőséget

Tarlós István főpolgármester hétfői közleménye szerint “a főváros nem kívánja csorbítani vagy elvenni” a Budapest Parkban a fiatalok jelenlegi szórakozási lehetőségét.

A városvezető hangsúlyozta: a sajtóból értesültek a Budapest Parkkal kapcsolatos vitáról, sem a főváros, sem a BKK nem tervezi a területen P+R parkoló építését. “2010 óta sokkal több P+R parkoló épült, mint előtte, és ezt a munkát folytatni kívánjuk” – jegyezte meg.


A kérdéses helyszín az IKOP P+R listájában nem szerepel, és egyéb szerződés alapján sem végeznek ott előkészítést – közölte.

Korábban voltak tervek a hídfő térségében, a Soroksári út és a Gubacsi út közötti területen P+R parkoló létesítésére, azonban azok a terület egyéb, kulturális célú hasznosítása miatt kikerültek a főváros programjából – zárult Tarlós István főpolgármester közleménye.

A napokban megjelent, az érintett által cáfolt sajtóinformációk szerint Pál Tibor MSZP-s IX. kerületi önkormányzati képviselő a városrész polgármesterénél kezdeményezte, létesüljön P+R parkoló a Soroksári úton található szórakozóhely helyén.

Hétfői sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus jelezte: miután az olimpiarendezés meghiúsult és a főváros e területre vonatkozó eredeti szabályozási tervében P+R parkoló létesítése szerepel, Bácskai János (Fidesz-KDNP) polgármesterhez intézett tavaly novemberi és idén áprilisi beadványaiban ő az iránt érdeklődött, mi lesz a területtel.

Kapcsolódó Cikkek