EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Tarlós: siker a BKV-nál és az FKF-nél történt bérmegállapodás

A főpolgármester sikernek tartja, hogy a BKV-nál és a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-nél létrejött a bérmegállapodás.

Tarlós István az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában köszönetet mondott a BKV két meghatározó szakszervezeti vezetőjének és a BKV dolgozóinak azért, hogy sikerült elkerülni a sztrájkot.


Az FKF-nél is létrejött korábban egy ilyen megállapodás a szakszervezetekkel – tette hozzá.

A főpolgármester szerint most a megállapodásokkal “egy igazságtalanságot” el tudtak kerülni a főváros két meghatározó cégénél. Ugyanakkor – mint mondta – az Orbán Viktor miniszterelnökkel tervezett találkozón “szóba fog kerülni”, hogy az önkormányzatoknál már körülbelül tíz éve nem volt általános béremelés a cégek dolgozói, a köztisztviselők, a közalkalmazottak körében. Ez a “direkt állami cégeknél” megtörtént a közelmúltban, és “nem csekély feszültséget eredményezett” az önkormányzati cégek dolgozói körében – mutatott rá.

Tarlós István azt közölte, ennek megoldására szeretnének “valamilyen forrást (…) kieszközölni”, mert az önkormányzatok forrásai “inkább mérséklődtek, apadtak” az utóbbi időben a különböző központi intézkedések következtében.

A főpolgármester elmondta azt is, hogy az FKF-nél történt belső ellenőri jelentés “sötét ügyekről” nem tesz említést.

Kapcsolódó Cikkek