EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Szeged

Tehetségek után kutat a SzépKép Versenydíj

Új évaddal indul a Feketesas Szalon által már sikeresen működtetett SzépKép Versenydíj sorozat, ezúttal megújult formában, új helyszínen biztosítanak kiállítási lehetőséget olyan alkotóknak, akik még nem rutinosak. A tervek szerint havonta két-két művész mutatkozhat be a Lobby Café galériájában, az első kiállítás júniusban várható.

Újraindítja a SzépKép Versenydíj sorozatot a Feketesas Szalont létrehozó Hegedűs Tünde festő- és szobrászművész, idén a képzőművészeti megmérettetésnek Szeged egyik legfrekventáltabb utcájának gyöngyszeme, a Lobby Café galériája ad otthont, így azok is megcsodálhatják a szárnyaikat bontogató alkotók munkáit, akik végigsétálnak a Kárász utcán, ugyanis a kávézó kirakatát is ezen művek ékesítik majd.


Vendégvoksok

Érdekesség, hogy plusz szavazati joggal rendelkeznek a kávézó vendégei is, az ő véleményüket is figyelembe veszik az alkotók értékelésénél.

– Pályakezdő képzőművészeket támogató versenydíjról van szó, ami nem csupán a fiataloknak szól, hiszen művészeti gyakorlatot csak kiállításokkal lehet megszerezni, így belevesszük azokat is ebben a sorozatba, akik csak később döbbentek rá arra, hogy tehetség lakozik bennük – fogalmazott Hegedűs Tünde. A Lobby Café galériájában havi rendszerességgel váltják majd egymást az alkotók, egy-egy alkalommal ketten mutatkozhatnak be, az évad zárásakor pedig átadják a versenydíjat is. Az is a tervek között szerepel, hogy a sorozatba bekapcsolódóknak egyforma táblákat adnak, s arra kell festeniük, így egységesebb arculatot alakítanak ki.

A zsűrielnöki tisztet Bereczky Lóránd Munkácsy-díjas művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria nyugalmazott főigazgatója vállalta el. Rajta kívül Návay Sándor szobrászművész; Szabó Tibor Dante-díjas író, politológus; Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója; Szeberényi Klára, a Szeged-csanádi Egyházmegye sajtófőnöke; Hegedűs Tünde festő- és szobrászművész, a Feketesas Szalon tulajdonosa, valamint Petykó Zoltán, a Lobby Café tulajdonosa bírálja majd el az alkotásokat.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.