2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Szeged

Tehetségek után kutat a SzépKép Versenydíj

Új évaddal indul a Feketesas Szalon által már sikeresen működtetett SzépKép Versenydíj sorozat, ezúttal megújult formában, új helyszínen biztosítanak kiállítási lehetőséget olyan alkotóknak, akik még nem rutinosak. A tervek szerint havonta két-két művész mutatkozhat be a Lobby Café galériájában, az első kiállítás júniusban várható.

Újraindítja a SzépKép Versenydíj sorozatot a Feketesas Szalont létrehozó Hegedűs Tünde festő- és szobrászművész, idén a képzőművészeti megmérettetésnek Szeged egyik legfrekventáltabb utcájának gyöngyszeme, a Lobby Café galériája ad otthont, így azok is megcsodálhatják a szárnyaikat bontogató alkotók munkáit, akik végigsétálnak a Kárász utcán, ugyanis a kávézó kirakatát is ezen művek ékesítik majd.


Vendégvoksok

Érdekesség, hogy plusz szavazati joggal rendelkeznek a kávézó vendégei is, az ő véleményüket is figyelembe veszik az alkotók értékelésénél.

– Pályakezdő képzőművészeket támogató versenydíjról van szó, ami nem csupán a fiataloknak szól, hiszen művészeti gyakorlatot csak kiállításokkal lehet megszerezni, így belevesszük azokat is ebben a sorozatba, akik csak később döbbentek rá arra, hogy tehetség lakozik bennük – fogalmazott Hegedűs Tünde. A Lobby Café galériájában havi rendszerességgel váltják majd egymást az alkotók, egy-egy alkalommal ketten mutatkozhatnak be, az évad zárásakor pedig átadják a versenydíjat is. Az is a tervek között szerepel, hogy a sorozatba bekapcsolódóknak egyforma táblákat adnak, s arra kell festeniük, így egységesebb arculatot alakítanak ki.

A zsűrielnöki tisztet Bereczky Lóránd Munkácsy-díjas művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria nyugalmazott főigazgatója vállalta el. Rajta kívül Návay Sándor szobrászművész; Szabó Tibor Dante-díjas író, politológus; Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója; Szeberényi Klára, a Szeged-csanádi Egyházmegye sajtófőnöke; Hegedűs Tünde festő- és szobrászművész, a Feketesas Szalon tulajdonosa, valamint Petykó Zoltán, a Lobby Café tulajdonosa bírálja majd el az alkotásokat.


Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.