EUR: 310,27 Ft
CHF: 258,74 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb Szeged

Tehetségek után kutat a SzépKép Versenydíj

Új évaddal indul a Feketesas Szalon által már sikeresen működtetett SzépKép Versenydíj sorozat, ezúttal megújult formában, új helyszínen biztosítanak kiállítási lehetőséget olyan alkotóknak, akik még nem rutinosak. A tervek szerint havonta két-két művész mutatkozhat be a Lobby Café galériájában, az első kiállítás júniusban várható.

Újraindítja a SzépKép Versenydíj sorozatot a Feketesas Szalont létrehozó Hegedűs Tünde festő- és szobrászművész, idén a képzőművészeti megmérettetésnek Szeged egyik legfrekventáltabb utcájának gyöngyszeme, a Lobby Café galériája ad otthont, így azok is megcsodálhatják a szárnyaikat bontogató alkotók munkáit, akik végigsétálnak a Kárász utcán, ugyanis a kávézó kirakatát is ezen művek ékesítik majd.


Vendégvoksok

Érdekesség, hogy plusz szavazati joggal rendelkeznek a kávézó vendégei is, az ő véleményüket is figyelembe veszik az alkotók értékelésénél.

– Pályakezdő képzőművészeket támogató versenydíjról van szó, ami nem csupán a fiataloknak szól, hiszen művészeti gyakorlatot csak kiállításokkal lehet megszerezni, így belevesszük azokat is ebben a sorozatba, akik csak később döbbentek rá arra, hogy tehetség lakozik bennük – fogalmazott Hegedűs Tünde. A Lobby Café galériájában havi rendszerességgel váltják majd egymást az alkotók, egy-egy alkalommal ketten mutatkozhatnak be, az évad zárásakor pedig átadják a versenydíjat is. Az is a tervek között szerepel, hogy a sorozatba bekapcsolódóknak egyforma táblákat adnak, s arra kell festeniük, így egységesebb arculatot alakítanak ki.

A zsűrielnöki tisztet Bereczky Lóránd Munkácsy-díjas művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria nyugalmazott főigazgatója vállalta el. Rajta kívül Návay Sándor szobrászművész; Szabó Tibor Dante-díjas író, politológus; Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója; Szeberényi Klára, a Szeged-csanádi Egyházmegye sajtófőnöke; Hegedűs Tünde festő- és szobrászművész, a Feketesas Szalon tulajdonosa, valamint Petykó Zoltán, a Lobby Café tulajdonosa bírálja majd el az alkotásokat.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.