EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Eger

Telekessy-díjat kap a polgármester

A Heves Megyei Közgyűlés idén is a Telekessy István területfejlesztési kitüntető díjjal ismeri el azokat, akik a megye területfejlesztésében, illetve vidékfejlesztésében példamutató eredményt értek el. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője azt javasolta a közgyűlésnek, hogy Habis Lászlót, Eger polgármesterét – a megyeszékhely fejlesztése érdekében végzett munkája elismeréséül – tüntesse ki e rangos díjjal. 

A Telekessy-díj odaítéléséről legutóbbi ülésén pozitívan döntött a megyei közgyűlés, az elismerést júniusban adják át.


Habis László valóban az a lokálpatrióta (nem véletlenül az Egri Lokálpatrióta Egylet elnöke is egyben), aki mindig, minden körülmények között a hevesi megyeszékhely érdekeit, fejlődését tartja szem előtt. Polgármesterünk gond nélkül pályázhatna a legjobb polgármester címre is, hiszen, aki ismeri, az tudja, hogy az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően – és az azok miatti negatív hangok ellenére is – akkora fejlődésen ment át Eger, amire soha nem volt példa. Teljes mellszélességgel áll oda a vári attrakciók mellé, az utak, a bölcsődék, az óvodák, a közintézmények, a kórház, az M25-ös út… és még körülbelül három oldalon keresztül sorolhatnánk, hány projekt mellé. A térség országgyűlési képviselőjével együtt kezdeményezője azoknak a turistákat, befektetőket vonzó uniós és hazai finanszírozású fejlesztéseknek, amelyek az itt élők életkörülményeit, munkalehetőségeit is jelentősen javítják.

Habis László, Eger Megyei Jogú Város polgármestere

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.