2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Hódmezővásárhely

Temérdek kiállító a Mezőgazda Napokon

Az idén rendhagyó módon a háromnapos rendezvény 4-étől 6-áig tartott. A döntést a tavalyi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon készített kérdőívek alapján hozták meg a szervezők. Több száz, az eddigi legnagyobb létszámú kiállító csábította különlegességeivel a látogatókat.

Az elmúlt évhez képest a rendezvény területe is nagyobb lett, a szervezők kicsit szelősebbé tették a sorokat, illetve a gépek egy új szektorba kerültek. Az elmúlt időszakban végrehajtott beruházásoknak köszönhetően azonban ez a terület is aszfaltozott szakaszon közelíthető meg.


A tenyészállatok bírálatával kezdődött a show.

Több más program mellett a tenyészállat-bírálatok zajlottak a XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, 5-én délelőtt pedig a részvevőket díjazták a kiállítási centrumnál.

A vásárhelyi Vad Andrea tenyészete ismét nagydíjas lett, zsinórban negyedik alkalommal. Az elismerést Dr. Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő adta át.

Ugyanezen a napon megrendezték az Agrár-felsőoktatási Intézmények Országos Gazdászversenyének első hódmezővásárhelyi fordulóját. A Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kara által 2008-ban útjára indított és azóta méltán népszerűvé vált verseny immár kétfordulóssá vált, így Kaposváron kívül Vásárhelyen is rendeznek ezentúl egy-egy fordulót.


Az országos gazdászversenyen elméleti és vicces, látványos, szórakoztató feladatokat is meg kellett oldania a versenyzőknek.

A rendezvény zárónapján csúcsosodtak ki leginkább az események. A szervezők ebben az évben a lovakra és a kutyákra helyezték a hangsúlyt, ami számos programban megmutatkozott.

A kutyusok is nagy figyelmet kaptak a kiállításon.

Hazánk büszkeségei a magyar kutyafajták, és a róluk szóló bemutatón megtudhattuk, hogy a múltban mindegyiknek megvolt a maga feladata. Az állatos programok mellett a Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centrumának területén főzőversenyt is rendeztek, amelyen szintén a magyaros ízekre helyezték a hangsúlyt a szervezők. A legtöbben pörkölteket és magyaros leveseket főztek.

A gyerekek nagy bociszemekkel csodálkoztak rá a különféle állatokra.

Kapcsolódó Cikkek