2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Veszprém

Templomszépítés jóvátételként

A kádártai templomnál folytatódott a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet jóvátételi programja.

A jóvátételi program célja, hogy felkészítse a fogvatartottakat a szabadulásra, illetve a társadalmat a büntetésüket letöltött elítéltek visszafogadására. Az intézet igyekszik megmutatni, hogy a börtönök falain belül is van érték, az elítéltek is képesek társadalmilag hasznos és elismert cselekedetekre.


Fogvatartottaknak köszönhetően szépül a templom (fotó: Domján Attila)

A jóvátételi programba önkéntes alapon jelentkező fogvatartottaknak lehetőségük van a közösség javáért dolgozni, amivel egyfelől megtapasztalják a hasznosság érzését, másfelől szimbolikusan jóvátesznek valamit a társadalomnak. Az idén eddig 27 személy 47 órában vett részt a programban – tudtuk meg Gyarmati Margit bv. alezredestől, a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet büntetés-végrehajtási osztályvezetőjétől.

Wessetzky Szabolcs és Gyarmati Margit (fotó: Domján Attila)

Április utolsó napjaiban négy fogvatartott négy napon át dolgozott a kádártai templomnál: a református gyülekezet lelkésze, Wessetzky Szabolcs invitálásának eleget téve az épület lábazatát renoválták, amely eddig – részben a felfagyások miatt – nagyon rossz állapotban volt.

A lelkész elmondta: a Kádárta-Gyulafirátóti Református Egyházközség szeretné méltóképpen megünnepelni a reformáció 500. évfordulóját, erre az alkalomra elvégeznék az épületen szükséges munkálatokat. Hozzátette: fontos, hogy amennyiben valaki a tévedése után átgondolja az életét, lehetőséget kapjon arra, hogy ismét teljes értékű tagja legyen a társadalomnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.