2018. december 15., szombat
Valér

Sport

Tiszteletet C-nek!

Az Atlético Madrid szinte reménytelen helyzetben várhatja a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének jövő szerdai visszavágóját, hiszen a Santiago Bernabéu stadionban a Real Madrid klasszisa, Cristiano Ronaldo mesterhármassal küldte haza a városi riválist.

Ha volt is kétség a mérkőzés előtt, hogy melyik madridi együttes jut a BL-döntőbe, ez mára szertefoszlott, hiszen a Real Madrid 3-0-ra legyőzte a városi rivális Atlético Madridot. A mérkőzés főszereplője pedig nem is lehetett volna más, mint a mesterhármast szerző „C”, vagyis Cristiano Ronaldo, aki ezzel 42. tripláját jegyezhette a BL-címvédő színeiben, ebből hetet a BL-ben hozva össze. Harmadik gólja után egyébként a portugál jelezte a közönségnek, hogy ne fütyüljék ki, tiszteljék inkább és tapsoljanak neki. Utólag úgy nyilatkozott, hogy mindig teljes gőzzel hajt a csapatért, ezért nem szereti, ha a szurkolók bántják.


Ha a bajnokságban az idén nem is úgy megy a gólgyártás, ahogy azt elvárnák a portugáltól, a legrangosabb európai kupasorozat minden bizonnyal kárpótolja a szurkolókat, hiszen idén már 10 gólt szerzett, és összességében az uefa.com statisztikája szerint a BL-ben 94 fellépésén 103 találatnál jár.

– Jókora előnyt szereztünk, de ez még nem döntött el mindent, jövő szerdán be kell fejeznünk a munkát, amit elkezdtünk, mert az Atlético Madrid nagyszerű csapat, nem véletlenül szerepel az elődöntőben. A csapatjáték diadala volt ez, gratulálok mindenkinek! A védelemtől a csatársorig minden a helyén volt, nekem csak értékesítenem kellett a lehetőségeimet. Annak meg külön örülök, hogy megszereztem a 400. gólomat a Real Madrid színeiben – értékelt a meccs után Ronaldo, aki 389 tétmeccsen érte el ezt a számot.


Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a visszavágó csupán formalitás lesz, hiszen nem valószínű, hogy Diego Simeone csapata képes lesz fordítani a Vicente Calderónban, így a Real Madrid akár meg is védheti a címét, ami eddig még egyetlen csapatnak sem sikerült a BL-ben.

EPA/JuanJo Martin

Kapcsolódó Cikkek