EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,29 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Extra

Tizenegy éve siratja unokáját Erzsike néni

Miközben a tragikus sorsú Pénzes Henrietta gyilkosa hamarosan szabadulhat a börtönből, áldozata családja darabokra hullott. A válás után Heni édesapa Korzikára menekült a gyász és a fájdalom elől, és bár édesanyja is elköltözött a rossz emlékű házból, azóta sem találta meg a nyugalmat.

Magyarcsanádon csak sírás és szomorúság jutott Erzsike néninek, aki 11 éve tragikus körülmények között elveszítette unokáját, Pénzes Henriettát. Minden reggel kimegy a temetőbe, majd miután rendbe tette a sírt, megkérdezi magától: miért pont az ő unokájával történt ez a szörnyűség? Erre csak Heni gyilkosa válaszolhatna, aki már tizenegy éve börtönben ül.


– Mindennap sírok az unokám miatt, idén töltené be a huszonkilencet, biztos szép családja lenne – sóhajt keserűen Erzsike néni. – Sosem felejtem el, mikor a rádió bemondta a szörnyű hírt, hogy az orvosok küzdenek egy fiatal lány életéért, akit Makó határában valaki megerőszakolt és felgyújtott. Dehogy gondoltam, hogy a kis unokám lehet az. Hiszen előző nap a boltban találkoztam vele. Szerelmes volt, sugárzott a boldogságtól. Itt lakott a mellettem lévő házban, láttam, amint megtette az első lépéseit, hallottam, amikor kimondta az első szavakat. Aztán délután hazajött a fiam a rendőrségről, ő mondta, hogy Henivel szörnyűség történt, indul hozzá Pestre a kórházba. Henike hetekig kómában feküdt, mindennap reménykedtem, hogy végre kinyitja a szemét. Amikor meghalt, ordítottam a fájdalomtól, csak nyugtatókkal éltem túl azt az időszakot.

A lányt a falu széli katolikus temetőben helyezték örök nyugalomra. A helyiek egyetértenek abban, hogy gyilkosa halált érdemelt volna. Helyette 15 év börtönnel megúszta, ahonnan hamarosan kedvezménnyel szabadulhat.


– A temetés után darabokra hullott a családunk – folytatja Erzsike néni. – Előbb a fiam költözött külföldre, Korzikán épít faházakat, Heni édesanyja pedig két év után hagyta itt a magyarcsanádi házat, más férfi mellett kereste a boldogságot. De hiába, ott sem talált megnyugvást. Már csak abban bízom, hogy létezik az a másik világ, ahol nincs sem szomorúság, sem bánat. És végre találkozhatok majd a drága unokámmal, Henikével.

 

Három hétig kómában feküdt

Pénzes Heni 2006. július 19-én este busszal Magyarcsanádról Makóra indult. A 15 éves, Muki becenevű K. András a város határában hajnalban megerőszakolta a lányt, utána egy fához kötözte. Miután egy kanna benzinnel lelocsolta, felgyújtotta és sorsára hagyta. Heni augusztus 10-én belehalt a sérüléseibe.

Kapcsolódó Cikkek