2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb VIII.kerület

Több mint hárommilliárd fejlesztésekre Józsefvárosban

A tavaly decemberben elfogadott működési költségvetés után áprilisban döntött a képviselő-testület a pénzmaradványok felhasználásáról, így eldőlt, hogy több mint hárommilliárd forint jut idén fejlesztésekre Józsefvárosban. Ebből többek között újabb utak újulnak meg, egészségügyi és oktatási fejlesztéseket valósítanak meg és folytatódik a lakóházak felújítása.

Józsefváros képviselő-testülete már tavaly decemberben elfogadta a kerület költségvetését, amely biztosítja a város biztonságos működését és az alapfeladatok stabil ellátását. Áprilisban a fejlesztésekről is döntöttek, így több mint hárommilliárd forint jut idén e célra Józsefvárosban.


A Józsefváros Újjáépül programban az elmúlt évek során megújították a közintézmények nagy részét, minden nagyobb teret és sok utcát is, három éve pedig nagy ütemben megkezdődött a társasházak felújítása. A korábbi évek munkáját folytatva, a fejlesztések idén is ezeken a területeken valósulnak meg.

Az útfelújítások között sor kerül a Százados út Ciprus és Sport utca közötti szakaszának, a Tömő utca a Leonardo da Vinci és az Illés utca közötti és a Bláthy Ottó utca a Bíró Lajos és a Vajda Péter utca közötti szakaszának megújítására, emellett megszépül a Rezső tér és folytatódik a Corvin Sétány Projekt is.


A közintézmények megújítása területén folytatódik az idősklubok és háziorvosi rendelők felújítása, az óvodákban és a bölcsődékben pedig az elmúlt néhány évben lezajlott fejlesztésekhez kapcsolódóan elvégzik a még hátralévő feladatokat. A 2015-ben 1,5 milliárd forintból megújult Szent Kozma Egészségügyi Központban 120 millió forintos egészségügyi eszközbeszerzéssel – mammográfiai eszköz, ultrahang- és átvilágító röntgenkészülék – is segítik az egészségbiztonság növelését.

A lakóházak felújítására már decemberben 900 millió forintot különítettek el, most ezt újabb 200 millióval kiegészítették, ami azt jelenti, hogy 1,1 milliárd forintos önkormányzati támogatással szépülhetnek tovább a kerület lakóházai. Az elmúlt három évben több mint kétmilliárd forint jutott e célra, ami nagyságrendekkel több, mint az előző húsz évben bármikor.

A közbiztonság további növelése érdekében is újabb lépéseket tesz a kerület, 64 millió forintból 22 helyszínen újabb 25 kamerával bővítik a térfigyelő kamerarendszert, ami a tapasztalatok szerint eddig is nagyban hozzájárult a bűnmegelőzéshez és a felderítéshez.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.