2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Eger

Több mint hétmilliárdból újult meg a kórház

Többéves felújítási munkát követően adták át a napokban a megújult Markhot Ferenc Kórház és Rendelőintézet épületét, ahol a fejlesztésért sokat tevők mondtak köszönetet a dolgozók és a betegek türelméért a kivitelezés során sokszor áldatlan állapotokat eredményező helyzetekért.

Megújult, korszerű műtő az egri kórházban

A 7,3 milliárd forintba kerülő beruházás sokban javítja a betegellátás feltételeit, egy kulturált egészségügyi intézmény jött létre, amely remélhetőleg sokáig meg is tartja jelenlegi fényét.


A beruházással végre azt is sikerült elérni, hogy a különböző ellátásokért nem a város több pontjára kell szaladgálni, hanem egy helyen, korszerű műszerparkkal lehet hozzájutni a magasabb szintű gyógyításhoz.

A kórházi felújítás végén ünnepélyes szalagátvágás is volt. Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, dr. Németh László az ÁEK főigazgatója és dr.Vácity József az egri kórház főigazgatója vágták el a díszszalagot

Modern technológia

A kivitelezés során új, háromszintes Technológiai Tömb épült, itt kapott helyet a sürgősségi betegellátó osztály, a központi intenzív és aneszteziológiai osztály, a 10 műtőből álló, korszerű műtőblokk, az európai színvonalú központi laboratórium, a központi sterilizáló és higiéniai osztály és az új gyermekosztály. A beruházásnak köszönhetően április 20-a óta a Markhot Ferenc Kórház radiológiai osztályán is végeznek kardio-CT-vizsgálatot. A kórházban zajló fejlesztések, korszerűsítések eredményeként a radiológiai osztály átalakítása mostanra jutott olyan szakaszba, hogy elkezdődhetett az üzemszerű kardio-CT-tevékenység a  korszerű, 128 szeletes CT-berendezéssel. A beruházás lezárásával a radiológiai osztály teljes mértékben megújult, egységes géppark áll rendelkezésre, és a legmodernebb technológia egyebek mellett a digitális röntgenekben, az ország egyik legfejlettebb intervenciós berendezésében (érfestő), valamint a CT- és az MR-diagnosztikában is megjelenik.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.