EUR: 323,16 Ft
CHF: 287,79 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Külföld

Több száz év börtön a gyilkos bandatagoknak

Fejenként 390 év börtönt szabott ki szerdán a bíróság Salvadorban hét bandatagra, akiket 11 ember meggyilkolásában találtak bűnösnek.

A közép-amerikai országban a maximálisan kiszabható büntetés 35 év, de a bíró úgy döntött, hogy jelképesen áldozatonként 35 évet szab ki a gyilkosokra. Emellett még öt évet kaptak azért, mert bűnszervezet tagjai.

Az elítéltek a Barrio 18 nevű utcai bűnbanda tagjai, akik egy rivális csoporttal akartak leszámolni, de vagy tévedésből vagy a tanúk elhallgattatása miatt nyolc villanyszerelőt és három gazdát öltek meg. A gyilkosság megrázta az országot, s a kormány emiatt háborút hirdetett a bűnbandák ellen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekordot állított fel az Aquaman

  Rekordot állított fel az Aquaman

  Az év egyik leggyengébb mozis hétvégéjén is a Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2 végzett az élen, az animációs film 16,1 millió dollárral növelte hazai bevételét, amely így három hét alatt elérte a 161 milliót.

 • Erősebb lehet Merkel utódja

  Erősebb lehet Merkel utódja

  Kíváncsian várják az elemzők, hogy elhagyja-e elődje erősen migránspárti politikáját az Angela Merkel pártelnöki helyére hajszállal megválasztott Annegret Kramp-Karrenbauer. A Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója szerint a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke, politikailag akár erősebb is lehet, mint elődje, aki lényegében a migrációs politikájába bukott bele.

 • Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadta 150 ENSZ tagállam képviselőjének többsége azt a globális menekültügyi csomagot, amelyről a világszervezet közgyűlése 19-én szavaz majd, de több mint tucatnyi ország lépett ki már a csomag egyeztetési folyamatából.