2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

Továbbra is fölényesen vezet a Fidesz

Az elmúlt negyedévben változatlan a pártok népszerűsége – derül ki a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. legfrissebb, áprilisi kutatásából.

A TÁRKI legutóbbi, januári mérése óta alig találunk statisztikailag mérhető elmozdulást a pártok támogatottságában áprilisra, és így volt ez az azt megelőző negyedévben is. A teljes népesség körében a Fidesz-KDNP az elmúlt fél évben 33 százalékon állt, azaz 2016 októberében, idén januárban és áprilisban is minden harmadik magyar választó számára a kormánypártok a legszimpatikusabbak, a pártválasztók körében 51 százalékot ért el és továbbra is szilárdan vezet kihívói előtt.

A Jobbik népszerűsége a teljes népességen belül januárban 13 százalék, áprilisban pedig 11 százalék volt, míg a pártválasztók körében 20 százalékról 17 százalékra csökkent. Az MSZP a teljes népesség körében januárban 9 százalékon, áprilisban 10 százalékon állt, a pártválasztók körében pedig mindkét hónapban 15 százalékot ért el. A Jobbik népszerűségének minimális csökkenése és az MSZP táborának változatlansága összességében közelebb hozta egymáshoz a két pártot.


A többi ellenzéki párt támogatottsága is változatlan statisztikai értelemben: a teljes népesség körében a Demokratikus Koalíció 5 százalékon, az LMP 3, az Együtt pedig 1 százalékon állt, a PM tábora pedig továbbra sem éri el az 1 százalékot – ismertette az adatokat a TÁRKI.

Kapcsolódó Cikkek