2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Hódmezővásárhely

Tündöklő ebek

Érezhetjük úgy, hogy a kutyánk egy sztár. Ezt nemcsak magunknak és a közvetlen környezetünknek mutathatjuk meg, hanem ha az adott kis kedvenc is benne van a mókában, akkor ország-világnak. A kutyakiállítások nagyon vonzóak, azonban ha valaki komolyabban érdeklődik irántuk, akkor bizony időt, pénzt és energiát kell szánnia hobbijára.

Sok tényezőt kell megfontolni, ha kutyakiállításra vinnénk kedvencünket.

Aki arra adja a fejét, hogy kiállítási kutyát szeretne nevelni, akkor az első dolga a fajtaválasztás. Fontos figyelembe venni a lakáskörülményeinket is, hiszen egy kölyökkutyának megfelelő teret kell biztosítanunk. A másik fontos dolog, hogy honnan választunk ebet. Ne válasszuk rögtön az első kennel ajánlatát, nézzük meg a kölykök családfáját, tájékozódjunk az elődök sikereiről. A kiállítási kutyával való foglalkozás sok lemondással, sok áldozattal jár, és nem utolsósorban anyagi vonzatai is vannak.


Szeptember lesz legközelebb CACIB kutyakiállítás Vásárhelyen.

Magyarországon sok lehetőség van arra, hogy az állatok kiállításokon is megmérettessenek. Általában a kiállítási szezon márciustól október közepéig tart. Egy kutyával három hónapos kortól lehet kiállításra járni. Az alapvető szocializáció, valamint az engedelmesség kikerülhetetlen. Ezeknek a kutyáknak a későbbiekben meg kell tanulniuk kizárni a külvilágot, nem foglalkozni a tömeggel vagy más kutyákkal. Meg kell tanulniuk az adott fajtára jellemző testtartást, amelyben látszik a kutyának a szögellése, a hátvonala, amit a bíró értékel a versenyen. A mozgás is ezért fontos, a ringben ugyanis a bíró számos kutya közül választja ki a legszebbet, és a mozgás természetesen beleszámít az összképbe.

Hódmezővásárhelyen az idén is lesz CACIB-kutyakiállítás. Itt kétévente mindig meg tudják rendezni a versenyt a Hód Mezőgazda Zrt. kiállítási centrumában. Idén a kiállítás szeptember 9-én és 10-én lesz.


Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.