EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Salgótarján

Tűz és robbanás pusztított

Gázpalackok is felrobbantak abban a tűzben, amely egy Vizsláson található családi házban ütött ki. Az épület tetőszerkezete teljesen leégett, a lakótér is károsodott. Személyi sérülés nem történt.

A salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kiérkezéséig az épületben egy propán-bután gázt tartalmazó palack robbant fel, majd az oltási munkálatok közben ezt egy újabb robbanás követte. A tűzoltók az égő épületből négy orvosi oxigénpalackot, valamint egy nitrogén-, egy acetilén- és egy ipari oxigénpalackot mentettek ki. A hőterhelésnek kitett acetilénpalackot a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság mesterlövészei lőtték ki. A tűzben a száz négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete és az épülettel összeépített negyven négyzetméteres kazánház teljesen leégett, a lakótér pedig mintegy tizenöt négyzetméteren károsodott.


Fotó: Nógrád Megyei Katasztrófavéfelmi Igazgatóság
Kepal: A házban tartózkodó személyt a szomszédok még a tűzoltók kiérkezését megelőzően kimentettek az ablakon át

A tűz keletkezésekor egy személy tartózkodott az épületben, akit a szomszédok még a tűzoltók kiérkezését megelőzően az ablakon át kimentettek. Az egységek végezetül öt vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat, majd elvégezték az utómunkálatokat. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.