EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szekszárd

Tűz, rablás, baleset a benzinkúton

A Csatári körforgalomnál lévő Mol-kútnál rendeztek az országban először olyan komplex biztonsági napot, melyen a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentőszolgálat és a Vöröskereszt is részt vett, persze a töltőállomás dolgozói mellett. Hiszen utóbbiak miatt történt az egész.

A Safety Day célja az volt, hogy a dolgozókat felkészítse az esetleges éles helyzetekre. A gyakorlatok során szakemberektől tanulhatták meg a rendkívüli helyzetek során tanúsítandó helyes viselkedési formákat. Rablási imitációt gyakorolhattak például rendőrökkel, a mentősök újraélesztési és elsősegély-nyújtási ismereteket oktattak, véradásra is volt lehetőség, délután pedig aki elég bátor volt – képünkön egy benzinkutas hölgy –, kipróbálhatta magát tűzoltóként.


Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.