2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb XIV.kerület

Tűzoltóautók lepték el a Mogyoródi utat

Tizenegy katasztrófavédelmi igazgatóság vehet át új gépjárműfecskendőt, illetve magasból mentő gépjárművet Zuglóban, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székháza előtti parkolókban, melynek köszönhetően tovább erősödik hazánk tűzvédelme.

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Pogácsás Tibor az átadáson elmondta, a magyar emberek jogos elvárása, hogy baj esetén minél hamarabb szakszerű segítséghez jussanak. Azzal, hogy a katasztrófavédelem gépparkja új, hazai gyártású, a kor kihívásainak megfelelő járművekkel egészül ki, az állampolgárok nagyobb biztonságban érezhetik magukat. Hozzátette, a magyar gyártású tűzoltójármű megtervezésekor kifejezetten a magyar viszonyokat és a magyar tűzoltók igényeit vették figyelembe.


Zuglóban tizenegy katasztrófavédelmi igazgatóság vehetett át új gépjárműfecskendőt, illetve magasból mentő gépjárművet (Fotó: Sáfár Tibor)

A jármű tűzoltási és műszaki mentési feladatokra is kiválóan alkalmazható. Nemcsak városi környezetben, hanem lakott területen kívül, akár nehéz terepviszonyok között is jól használható, míg a harminckét méter mentési magasságú speciális tűzoltójármű elsősorban társasházakban, panellakásokban és egyéb magas épületekben keletkezett tüzek oltásakor, valamint életmentésre alkalmazható. Pogácsás Tibor összesen 15 új gépjárművet adott át, melyek összértéke megközelíti a kétmilliárd forintot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.