EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,81 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Extra Pécs

Új Duna-híd, négysávos út Szegedig

Orbán Viktor miniszterelnök avatta fel a MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzemét. A vágóhíd avatóján a kormányfő útfejlesztésekről is beszélt.

A Bonafarm Csoport mohácsi üzeme Európa egyik legmodernebb vágóhídja, Magyarországon a második legnagyobb. Orbán Viktor a minap megtartott avatón kiemelte, hogy a Bonafarm Baranya megye mellé állt, és épp itt volt az ideje, hogy a baranyaiak is érezzék: jobban megy az országnak és egyre jobban megy a mezőgazdaságnak.


Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, a Bonafarm csoport tulajdonosa átadja az MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzemét 
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Magyarország mezőgazdasági ország, az is marad, az agráriumnak a jövőben is a nemzetgazdaság egyik stratégiai ágazatának kell lennie – jelentette ki.

Orbán Viktor azt is megígérte, hogy lesz Mohácson Duna-híd, úgy fogalmazott: „pénz van rá”, a nemzetgazdaság megtermeli az ehhez szükséges összeget, az a gond, hogy terv nincs. Hozzátette továbbá, hogy szerepel a tervek között a Pécs és Szeged közötti összeköttetést biztosító négysávos közlekedés megteremtése is.

Hargitai János, a térség országgyűlési képviselője elmondta: 2018 nyarán indul az M6-os autópálya mintegy húsz kilométeres, a horvát határig tartó folytatásának építése, Mohácson pedig közforgalmi kikötő épül.

Kapcsolódó Cikkek