2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Salgótarján

Új hajléktalanszálló épülhet

Átköltöztetné a Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása a férfiaknak kialakított hajléktalanszállót az Acélgyári útról a Salgó útra. Egy pályázattal ugyanis most lehetőség van százmillió forintból egy teljesen új, modern intézményt létesítésére.

Salgótarján önkormányzatának legutóbbi közgyűlésén kiderült, hogy a város törvényben foglalt feladata a hajléktalan személyek átmeneti szállásának biztosítása. Jelenleg az önkormányzat ennek társulási formában, a Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása keretében tesz eleget. A hajléktalan személyek átmeneti szállását az Acélgyári úti férfiak számára kialakított átmeneti szálló és a Hősök úti női átmeneti szálló szervezeti keretei között biztosítják. A társulási megállapodásban foglaltak szerint a hajléktalan személyek átmeneti szállása működési költségeit a városi önkormányzat finanszírozza – olvasható a tervezett fejlesztésről szóló előterjesztésben.


A Salgó út 24. szám alatt üzemelhet majd a jövőben a szálló

Most azonban lehetőség van az átmeneti és rehabilitációs ellátást nyújtó intézmények korszerűsítésére vonatkozó pályázat beadására, ennek támogatásáról a városi képviselő-testület pozitív döntést hozott. A Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása férfi átmeneti szálló kialakítására nyújthat be pályázatot, 100 millió forint értékben. A teljesen új, modern és minden igényt kielégítő épület kialakítására az önkormányzat tulajdonában lévő, a Salgó út 24. szám alatti ingatlanon kerülne sor. A beruházás sikeres pályázat esetén nem igényel önrészt, a támogatás százszázalékos.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.