EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,81 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Belföld

Új lehetőség a nyugdíj melletti munkavégzésre

Mi a két legnagyobb akadálya annak, hogy dolgozni kívánó nyugdíjasok akár százezres nagyságrendben enyhíthessék a sok területen kínzó munkaerőhiányt Magyarországon?

Egyrészt a nyugdíj melletti munkával szerzett kereset után majdnem minden közterhet meg kell fizetni (csak a pénzbeni egészségbiztosítási járulék és a munkaerőpiaci járulék alól mentesül a nyugdíjas, miközben munkáltatója csak 100 ezer forint bruttó bérig mentesül az idén 22 százalékos szociális hozzájárulási adó 50 százalékának megfizetése alól). Másrészt a magányosan eljáró nyugdíjas munkakeresési szándéka legtöbb esetben elvérzik néhány sikertelen kísérlet után, hiszen a munkaerőpiacon nincs kiterjedt kapcsolati tőkéje, így nem is tudja, milyen munkáltatóhoz fordulhat a siker reményében.


Ezt a kettős akadályt kívánja lebontani az a friss kormánypárti törvényjavaslat, amely létrehozná a közérdekű nyugdíjas-szövetkezeteket. Ezekben a szövetkezetekben – amelyeket csak természetes személyek hozhatnának létre, akik közül legalább 90 százalékot kell elérnie az öregségi nyugdíjban részesülők számának – rendkívül előnyös közteherviselési feltételeket teremtenek mind a szövetkezet, mind a nyugdíjas tagok részére. A személyi jövedelemadón kívül minden más közteher alól mentesülnek a szereplők. A szövetkezetnek nem kell fizetniük szociális hozzájárulási adót, szakképzési hozzájárulást és áfát. (Az áfát a fordított adózás rendjében a szövetkezet által nyújtott szolgáltatás igénybevevője vagy termékeinek vásárlója fizetné.) Emellett a nyugdíjas keresménye mentesülne a 15 százalékos szja-n kívül minden egyéb közteher alól, ráadásul a tagsági jogviszony keretében a személyes közreműködése – amit bármilyen, a szövetkezettel szerződött munkáltatónál teljesíthet – nem minősülne munkaviszonynak, így akár közszolgálatban is dolgozhatna a nyugdíja veszélyeztetése nélkül. Mindezen előnyökön túl a személyes szövetkezeti közreműködésért ételutalványt, illetve a szövetkezet által előállított termékek formájában a szövetkezet a mindenkori minimálbér erejéig adómentes juttatást is adhat a nyugdíjasnak, amely a nyugdíjas családtagjai szükségleteinek kielégítése érdekében is felhasználható. Természetesen a szövetkezetben szerzett bevétel a havi kereset fél százalékával egyező összegű nyugdíjnövelésre nem jogosítana (a nyugdíjas tag e jogcímen nem lesz biztosított), de ez nem nagy ár a különösen kedvezményes bánásmódért cserébe.

A javaslat szerint az állam szükséges és arányos mértékben támogathatja a közérdekű nyugdíjas-szövetkezeteket. Az állami támogatás nagyban elősegítheti, hogy e szövetkezetek kiemelten előnyös alkalmazási feltételeket biztosító nyugdíjas-munkaközvetítő szolgálatként működjenek, kiaknázva a szövetkezetek érdekérvényesítő képességét és kapcsolatrendszerét. Érdemes lenne az összes ágazati szakszervezetnek is létrehoznia a saját közérdekű nyugdíjas-szövetkezetét, hogy a magyar versenyképességet hátráltató munkaerőhiányt magasan képzett, dolgozni akaró, tapasztalt nyugdíjas munkavállalók szövetkezetbe tömörült tömegei enyhíthessék minden szereplő közös érdekében és kölcsönös előnyére.


www.nyugdijguru.hu

Kapcsolódó Cikkek