EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Nyíregyháza

Új piaci parkolók

Tovább folytatódik a Búza téri Piaccsarnok és környéke átfogó rekonstrukciós programja. A korábbi ígéreteknek megfelelően bővülnek a parkolási lehetőségek a környéken, mely árusoknak, vásárlóknak egyaránt jó hír.

Nagyjából június közepéig útszűkületre és forgalomkorlátozásra kell számítaniuk mindazoknak, akik a Búza téri piacra igyekeznek. Bár ez a kellemetlenség egy néhány hét múlva már nagy könnyebbséget hozó beruházás velejárója. Ugyanis a csarnok Búza utca felőli oldalán újabb parkolókat építenek ki, amivel egy összefüggő övezet alakul ki, egészen a Rákóczi utcáig. A 34 új parkolóból, mely a zsúfoltságot enyhítheti, lesz egy mozgássérültek és hat rakodási célra fenntartott is megállóhely is. A fejlesztést végrehajtó NYÍRVV Nonprofit Kft. természetesen a környezetet, a zöld felületet is rendezi a szokott módon, s az érintett járdák ugyancsak friss burkolatot kapnak. Mint szerkesztőségünknek Bocskai Péter, a Városüzemeltetés ügyvezetője jelezte: mindez annak a modernizációs folyamatnak a része, amely a csarnok teljes belső átalakításával kezdődött és a hátsó rész lefedésével folytatódott.


Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.